Portugal

Inleiding

Portugal is door de eeuwen heen altijd z'n eigen gang gegaan, en het doet dat nog steeds. Zo ook in de wijnbouw. Portugese wijnen getuigen daarom van een intrigerende eigenzinnigheid. Wie ze proeft, zegt onmiddellijk: "typisch Portugees". Het zijn namelijk wijnen met een onmiskenbaar individueel karakter, voor avontuurlijk ingestelde wijndrinkers. Trefwoord: originaliteit.
Wat Portugese wijnen verder zo bijzonder maakt is de combinatie van klassiek en modern. Dat klassieke zit hem in het gebruik van unieke druivenrassen, veelal met exotisch aandoende namen. Alles bij elkaar zijn dat er honderden, en de meeste daarvan staan alleen maar in Portugal aangeplant. Alleen al in de Dourovallei - het Portgebied - zijn er tientallen officieel toegestaan! Anders dan hun collega's in de meeste andere wijnmanden hebben de meeste Portugese wijnproducenten zich tot op heden verre gehouden van modieuze soorten als chardonnay en cabernet sauvignon. Het vasthouden aan eigen druiven, wat ooit als een teken van achterblijven beschouwd werd, blijkt nu een sterke troef te zijn!

Geschiedenis

De Portugese wijnbouw bestaat al zeer lang. Reeds tien eeuwen voor Christus brachten de Feniciërs de gekweekte wijnstok naar Portugal. Onderzoek heeft aangetoond dat er reeds zeer vroeg in de dalen van de rivieren de Taag en de Sado wijnbouw werd bedreven. Vaststaat dat de Romeinen in Noord-Portugal teeltsystemen zoals de pergola, de latada en enforcada introduceerden die thans nog bestaan. Vooral door toedoen van de Romeinen werd wijnbouw gemeengoed in Portugal.
In het begin van de twintigste eeuw kregen de eerste wijngebieden een DOC. Reeds ruim daarvoor kende men al de madera en portwijnen.
Belangrijk voor de verdere ontwikkeling van de Portugese wijnen is de toetreding tot de Europese Unie in 1986. Doordat ook Portugal zich moest houden aan de Europese wetgeving onderging de wijnbouw na 1986 grote veranderingen die ten goede kwamen aan de kwaliteit van de Portugese wijn.

De wijnbouw

Hebben de Portugezen in hun wijngaarden bewust vastgehouden aan tradities, in hun kelders maken ze tegenwoordig gebruik van de modernste technische middelen en de nieuwste inzichten op het gebied van vinificatie. Ze zijn zich er namelijk van bewust dat authenticiteit alleen niet volstaat. De tijd van het traditionele wijn maken is daarom definitief voorbij. Sterker nog, de afgelopen twintig jaar heeft de Portugese wijnbouw een ware revolutie doorgemaakt. Niet alleen in de nieuwe, opkomende gebieden als Alentejo en Ribatejo, maar ook in die met een lange historie, zoals Dão, wordt volop geëxperimenteerd met nieuwe technieken. En Portugal kent inmiddels ook zijn ster-wijnmakers. In al die opzichten doet het af en toe bijna aan de Nieuwe Wereld denken. Dit zorgt er voor dat de wijnen niet alleen karakteristiek zijn, maar ook lekker om te drinken.

In Portugal mag aan de most geen suiker worden toegevoegd om een hoger alcoholgehalte te bereiken. Wel mag zoete most of ingedikte most worden gebruikt om wijn zoeter te maken.

In principe onderscheidt men in Portugal de volgende soorten wijnen: vinhos verdes (jonge en snel drinkbare wijnen), vinhos maduros (oudere wijnen met een bepaalde opslagduur), vinhos generosos (met alcohol versterkte wijn zoals Port, Madera, Carcavelos en Moscatel de Setúbal), vinhos tintos (rode wijnen), vinho brancos (witte wijnen), vinhos rosados (roséwijnen), vinhos de consumo (eenvoudige tafelwijn), vinhos espumosos en vinhos espumantes (mousserende wijnen).

Portugese wijnen kunnen ook "garrafeira"of "reserva" vermelden op het etiket. Een garrafeira moet afkomstig zijn van één zeer goed oogstjaar en één procent meer alcohol bevatten dan voorgeschreven door de DOC. Het zijn vaak wijnen van goede kwaliteit die in beperkte hoeveelheden worden geproduceerd en die vaak afkomstig zijn van één quinta (château). Garrafeirawijnen worden lang opgeslagen en vertonen daarom in de fles geen depot. De eisen waaraan garrafeirawijnen moeten voldoen voor rode wijn: opslag minimaal achttien maanden op fust gevolgd door minimaal één jaar op fles. Voor witte wijn: minimale opslag van een halfjaar op fust gevolgd door minimaal zes maanden op fles. De rijping van garrafeira's duurt meestal veel langer (tot zelfs tien jaar) dan is voorgeschreven.

Een reserva moet afkomstig zijn van één goed oogstjaar en minimaal één jaar op fust en één jaar op fles hebben gelegen. Het alcoholgehalte met minimaal een half procent hoger zijn dan is voorgeschreven.

De appellations

Portugal heeft een overzichtelijk systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ontwikkeld volgens Europees model. Portugal kent vier categorieën wijn: DOC, IPR, Vinho Regional en Vinho de Mesa.

DOC

Het land kent twaalf regio's met wijnen die een Denominação de Origem Controlada, kortweg DOC, dragen. Dit zijn uiteraard de wijnen met een gecontroleerde herkomstbenaming. DOC wijnen moeten een selo de garantia dragen (meestal een papieren strip over de kurk) die na keuring wordt verleend door een regionale commissie of door het Instituto da Vinha e do Vinho in Lissabon. Bij sommige DOC wijnen staat het garantiezegel op de achterzijde van het hoofdetiket.
Van noord naar zuid gaat het om de volgende regio's: 

 • Vinho Verde
 • Douro en Porto
 • Tavora-Varosa
 • Bairrada
 • Dão
 • Beira Interior
 • Estremadura
 • Ribatejo
 • Setubal
 • Alentejo
 • Algarve
 • Madeira

Sommige ervan zijn onderverdeeld in subgebieden of afzonderlijke DOC's.

IPR

In het Portugees betekent IPR Indicação de Proveniência Regulamentada, een aanduiding voor een wijn die volgens geldende regels afkomstig is uit een bepaalde goed omschreven regio. Deze wijn komt in aanmerking om in de toekomst naar een DOC gepromoveerd te worden. Meestal bezit een IPR gebied een commissie die de regels vaststelt en controleert of een wijn voldoet aan de gestelde eisen: gebruikte cultivars, maximum opbrengst per hectare en opslagduur. IPR komt globaal overeen met een VDQS wijn in Frankrijk.

Vinho Regional

Dit is een regionale wijn die afkomstig mag zijn uit een veel grotere streek. Deze wijnen hebben veel minder strenge eisen en komen overeen met een Vin de Pays in Frankrijk. Bij dit type wijn is er een veel grotere keuzemogelijkheid aan cultivars, die soms zelfs van buitenlandse origine mogen zijn.

Vinho de Mesa

Dit is een eenvoudige tafelwijn zonder herkomstbenaming, die mag worden opgebouwd uit alle mogelijke West-Europese wijnen (meestal van Portugese origine) en uit verschillende oogstjaren.

Terroir & Klimaat

De bodem varieert van streek tot streek en kan bestaan uit zand, klei, kalk, verweerde graniet, gneiss of leisteen.

Van noord naar zuid en van west naar oost vertoont het klimaat regionale verschillen. In het noorden heerst een zeeklimaat met zeer veel regen hetgeen resulteert in relatief zure en alcoholarme wijnen, gaande naar het zuiden wordt de regenval steeds minder en stijgt de zomertemperatuur. Ook van west naar oost neemt de regenval af en komen we geleidelijk in een continentaal klimaat terecht. In de Algarve heerst een subtropisch klimaat met weinig regen.

Druivensoorten

Zeer veel druivenrassen worden verbouwd in Portugal. De meeste van hen zijn inheemse. De naamgeving van deze rassen is soms een echte warboel omdat voor één ras vele synoniemen bestaan. Verdere uitbreiding van de gebruikte rassen kan je vinden in de bespreking van de DOC gebieden

Onze wijnen

Alandra Tinto 2014 - 0.375 l

Deze Portugese Vinha de Mesa uit de Alentejo van Moreto, Castelão en Trincadeira is een fruitige en...
€2,70

Tapada do Barro Branco 2015

Einde stock, laatste flessen! Nu aan 4 € ipv 5 €
De witte instapwijn van Tapada do Barro bestaat uit 70...
€4,00

Cartuxa Vinea Branco 2015

Einde stock, laatste flessen! Nu aan 4 € ipv 5 € - Slechts 6 flessen voorradig
De instapwijn van...
€4,00

Quinta do Filoco Tinto 2012 - 0.375 l

Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz. Dit is geen klein wijntje meer. Aan de hand van deze...
€4,90

Pé Branco 2015

Deze Portugese Vinha de Mesa uit de Alentejo van Antão Vaz, Perrum en Arinto oogt geelgroen. In de neus...
€5,10

Pé Tinto 2015

Deze Portugese Vinha de Mesa uit de Alentejo van Moreto, Castelão en Trincadeira is een fruitige en...
€5,10

Pé Rosado 2015

Deze Portugese Vinha de Mesa uit de Alentejo van Aragonez, Syrah en Touriga Nacional geurt duidelijk...
€5,10

Cartuxa Vinea Tinto 2015

De instapwijn van Cartuxa is een prettige wijn voor alledaags wijnplezier. Hij wordt gemaakt van...
€5,50

Quinta do Encontro Bical 2016

Einde stock - Laatste flessen! Nu 5,50 € ipv 6,70 €
Wijn gemaakt van de lokale Bical druif. Vergisting...
€5,50

Quinta do Encontro Baga Merlot 2014

Einde stock - Laatste flessen! Nu 5,50 € ipv 6,70 €
Blend tussen de interantionale Merlot en de lokale...
€5,50

Herdade do Perdigão Alter Tinto 2017

Magnifieke low budget wijn uit het hartje van de Alentejo. Gemaakt van de lokale rassen Trincadeira,...
€5,80

Herdade do Perdigão Alter Branco 2016

Alter is de ideale wijn voor het geval je op zoek bent naar een niet te complex dagdagelijks...
€5,80

Penedo Gordo Branco 2017

Blend tussen Roupeiro en Antão Vaz (elk 50%). De wijn oogt fel strogeel, loepzuiver met intense...
€6,00

Adega de Mangualde Branco 2015

Blend van Encruzado met Malvasia Fina. De vergisting start in inox kuipen en wordt afgerond in...
€6,40

Adega de Mangualde Tinto 2014

Touriga Nacional, Tinta Roriz en Jaen zijn de druiven die gebruikt worden voor de Mangualde Tinto. Na de...
€6,40

Manz Penedo do Lexim 2016

Deze blend van Aragonez (aka Tempranillo) en Touriga Nacional is genaamd naar de lokale vulkanische...
€6,70

Tapada do Barro Colheita 2015

Blend van 50% Bical, 30% Malvasia Fina en 20% Cerceal. De wijngaarden staan op de voor de regio typische...
€6,70

Herdade do Perdigão Villa Romanu Tinto 2017

Villa Romanu wordt gemaakt van Trincadeira, Aragonez en Cabernet Sauvignon. Vinficatie en opvoeding in...
€6,90

Herdade do Perdigão Villa Romanu Branco 2016

Arinto, Antão Vaz en Verdelho maken de blend van de wijn. Vinificatie in inox gedurende 20 dagen waarna...
€6,90

Monte Velho Branco 2015

Uitgeput

Deze lichtgele wijn, bestaande uit Roupeiro, Antão Vaz en Perrum, heeft een uitstekend aroma...
€7,10

Monte Velho Tinto 2015

Uitgeput

Een elegante wijn van Aragonez, Trincadeira, Touriga Nacional en Syrah, met voldoende zuren...
€7,10

Casa do Valle Vinho Verde 2017

Het vakmanschap van Luis Cameira kan je onmogelijk onder stoelen of banken steken als het op Vinho Verde...
€7,20

Cartuxa EA Branco 2015

De EA wijnen van Cartuxa zijn wijnen die de typischiteit van de Alentejo perfect weergeven. Dit start al...
€7,30

Quinta do Filoco Branco 2017

Ook voor haar instapwijn put Marta uit de drie klassieke druivenrassen voor de witte wijnen: Malvasia...
€7,60

Quinta do Filoco Rosé 2017

Damn, Ik ben fan van deze uitmuntende rosé! Gemaakt van 60% Touriga Franca en 40% Tinta Roriz naar de...
€7,60

Quinta do Filoco Tinto 2015

Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz. Dit is geen klein wijntje meer. Aan de hand van deze...
€7,60

Vallegre Colheita Branco 2016

Typische witte Douro blend van Viosinho, Arinto, Rabigato en Gouveio. Rijping van 6 maanden op zijn lies...
€7,70

Manz Platonico 2016

Platónico is een blend van Touriga Nacional, Aragonez en Syrah. Klassieke vinificatie. Zeer zuivere,...
€7,70

Quinta do Filoco Selection 2013

Alweer een unieke parel van de hand van Marta Macedo! 35% Malvasia, 35% viosinho, 20% Rabigato en het...
€7,80

Flor de Crasto Branco 2018

De witte instapwijn van Quinta do Crasto is een frisse en zuivere witte wijn met een citroengele kleur....
€7,90

Flor de Crasto Tinto 2016

De wijn is speciaal gemaakt om snel te kunnen drinken. De tannines zijn zachter en het fruit is ruim...
€7,90

Herdade do Perdigão Vinha do Almo 2016

Vinha do Almo is een wijn van Trincadeira, Aragonez en Touriga Nacional en hij krijgt een opvoeding van...
€8,40

Herdade do Perdigão Terras de Monforte 2017 Colheita Seleccionada

Terras de Monforte staat model voor de wijnen uit de Alta Alentejo. De wijngaarden staan in een...
€8,40

Rui Reboredo Madeira Beyra Branco 2016

De druiven voor deze frisse Portugese witte wijn groeien op een gemiddelde hoogte van 700 meter boven de...
€8,50

Bacalhoa Catarina 2018

De steeds heerlijk smakende Catarina is een wijn van 50% Fernão Pires, 40% Chardonnay en 10% Arinto....
€8,70

Vista Alegre Moscatel de Douro

Een Moscatel de Douro is een bijna identiek proces als de Muscat Vin Doux Naturel uit Frankrijk zoals...
€9,10

Esporão 2 Castas 2015

Niet meer voorradig

Zoals steeds wijzigt de samenstelling van deze wijn jaarlijks. De 2015 is gemaakt...
€9,30

Cabriz Encruzado Reserva 2017

Encruzado is een moeilijk maar fantastische druif eigen aan de Dão. Het lot van de druif ligt zoals...
€9,70

Fonseca Periquita Reserva 2015

40% Castelão, 32% Touriga Nacional en 28% Touriga Franca. De wijn krijgt 8 maanden houtlagering mee in...
€9,90

Bacalhoa Tinto da Anfora 2015

Assemblage van Aragones, Trincadeira, Touriga Nacional en Cabernet Sauvignon. 6 maanden lagering op...
€9,90

Manz Pomar do Espirito Santo 2015

Blend van Touriga Nacional, Aragonez en Castelão, uit wijngaarden bij Mafra, ten noorden van Lissabon.De...
€9,90

Manz Contador de Estorias 2015

De druiven van deze fantastische wijn groeien op het schiereiland Setúbal ten zuiden van Lissabon, waar...
€9,90

Tapada do Barro Reserva Branco 2015

Einde stock, laatste flessen! Nu aan 10 € ipv 12,30 €
Druiven: 70% Encruzado en 30% Cerceal. De wijn...
€10,00

Tapada do Barro Reserva Tinto 2011

Einde stock, laatste flessen! Nu aan 10 € ipv 12,30 €
Prachtige Dão wijn, gemaakt van 40% Alfrocheiro,...
€10,00

Bacalhoa Moscatel de Sétubal 2015

Wijn van Moscatel die 3 jaar in eiken foeders heeft gerijpt. Hij heeft een mooie rijpe kleur en bevat...
€10,20

Andresen Tawny Port

De druiven komen van de beste terroirs op de hellingen langs de Douro. In deze fijne tawny met een haast...
€10,30

Andresen White Port

De druiven komen van de beste terroirs op de hellingen langs de Douro. De kleur is helder lichtgeel met...
€10,30

Arca Nova Alvarinho 2017

100% Alvarinho. Geen hout. De meest frisse en stijlvolle Alvarinho ooit! Het is een complexe structuur...
€11,30

Quinta do Crasto Rosé 2018

Crasto rosé wordt geproduceerd van de twee rode druiven Touriga Nacional (85%) en Tinta Roriz (15%) in...
€11,60

Quinta do Crasto Tinto 2017

Iedereen die deze wijn proeft is verrast door het donkere, rijpe, zeer sappige, volle en zwoele karakter...
€11,60

Quinta do Crasto Branco 2018

Samengesteld uit Gouveio, Viosinho en Rabigato. Na de felle citruskleur met nog groene zweem volgt een...
€11,60

Quinta do Crasto Finest Reserve Ruby

Zelden zulke prettige en vooral lekkere Port gedronken voor zulke belachelijk lage prijs! Wijngaarden...
€11,80

Cabriz Reserva 2013

De rode Reserva van Cabriz is een typische blend die je in de Dão Sul wel vaker zal tegen komen: 40%...
€12,10

Soito Tinto 2015

We zullen met de deur in huis vallen... Soito tinto is een heerlijke Dão wijn! Blend van 60% Touriga-...
€12,40

Esporão 4 Castas 2014

Steeds weer anders! Inderdaad deze lekkere blockbuster wordt jaar na jaar onder handen genomen door...
€12,40

Esporão HE Colheita Tardia 2014

Uitgeput

Wijn van laat geoogste Sémillon. Goudgele met frisgroene tint. Deze wijn vertoont meer...
€12,50

Manz Douro 2014

Blend van 50% Touriga Nacional en 50% Tinta Roriz. De wijn rijpt gedurende 20 maanden in inox kuipen...
€12,50

Andresen Lagrima White Port

Een upgrade witte porto gemaakt van de klassieke portdruiven afkomstig van oude wijngaarden. Het is een...
€12,70

Quinta do Filoco Reserva Branco 2016

Topproduct met een ongeziene prijs/kwaliteits verhouding. Gemaakt van Viosinho, Rabigato en Malvasia en...
€12,80

Quinta do Filoco Reserva 2015

Sublieme prijs/kwaliteit wijn van Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz. De wijn ondergaat een...
€12,80

Quinta do Filoco Casarões 2017

45% Tinta Barroca, 35% Tinta Cão, 20% Touriga Nacional. Geen houtlagering. Met Casarões, het...
€12,80

Casa do Valle Grande Escolha 2014

Onweerstaanbaar mooie Vinho Verde van 100% Alvarinho. Uiterst expressief met florale aroma's en rijp...
€12,90

Casa do Valle Reserva Homenagem 2012

Touriga Nacional - Merlot - Sousão. Als ere saluut aan je grootvader kan dit even tellen! Een nooit...
€12,90

Herdade do Perdigão Vinha do Almo Escolha 2014

The terroir within the Terroir! De Vinha do Almo Escolha staat voor een portie Alentejaanse terroir in...
€14,30

Andresen Special Reserve Tawny Port

De Special Reserve is duidelijk een trapje hoger dan de klassieke Andresen Tawny. Logisch ook als je...
€14,40

Bacalhoa Chardonnay 2017

Deze wijn was van de jaargang 1986 tot 2016 bekend onder de naam Cova da Ursa. Vanaf jaargang 2017...
€14,40

Andresen LBV 2011

Rijke, volle fruitige smaak en geeft al vast een indruk hoe een klassieke Vintage kan proeven. En is...
€14,60

Esporao Espumante Brut

Uniek in België en enkel bij wijnkennis te verkrijgen is de Esporão Espumante! Dit is een volgens de...
€14,80

Quinta do Crasto Selection Extra Virgin Olive Oil

Hoewel er geen certificaat voor wordt aangevraagd is de olijven boomgaard van Crasto volledig Organic....
€13,00

Justino's Madeira 5 Years Fine Rich

Mix van variëteiten maar dominantie van de Tinta Negra Mole, het werkpaard onder de Madeira druiven....
€15,00

Vertice Cuvée Brut Espumante

Deze mousserende wijn heeft eerst drie maanden in Franse eiken vaten gerijpt waarbij iedere week de...
€15,30

Vertice Brut Rosé 2016

"Because I'm happy... clap along if you feel like that's what you want to do..."
Steeds weer galmt er ‘...
€15,30

Andresen White Port 10 Years

Dit is een witte porto met een mooie goudgele kleur. Hij heeft aroma’s van honing, bloesems en een...
€15,60

Quinta do Crasto Superior 2015

De wijngaarden van de Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca en Souzão liggen in het hogere...
€15,80

Quinta do Crasto Branco Superior 2016

De Crasto Superior Branco werd pas in 2014 gelanceerd. Deze wijn was de eerste waarbij gebruik werd...
€15,80

Vista Alegre Late Bottled Vintage 2011

Vista Alegre LBV is gemaakt van de beste druiven van één enkel oogstjaar. Deze druiven van dienst zijn:...
€16,10

Bacalhoa Moscatel de Sétubal Roxo 5 years

Heerlijke, zeer karakteristieke versterkte wijn. De druiven groeien in de duinen dicht bij de kust in...
€16,90

Campolargo Espumante Brut Rosé

Toegegeven, het is best vaak sceptisch te staan tegenover de bubbels van Portugal. Dat was ook het geval...
€17,40

Quinta do Filoco Grande Reserva

Selectie van de oudste stokken en beste percelen. Een cocktail aan fijne kruiden en subtiel verfrissend...
€17,95

Quinta do Crasto LBV Port 2013

De druiven komen van de speciale Old Vines percelen, de stokken hebben een leeftijd die ruim boven de 60...
€18,20

Quinta do Crasto Premium Extra Virgin Olive Oil

Hoewel er geen certificaat voor wordt aangevraagd is de olijven boomgaard van Crasto volledig Organic....
€16,00

Esporão Reserva 2013

Assemblage van Aragones, Cabernet Sauvignon, Alicante Bouschet en Trincadeira. Zeer diep doorkleurd...
€18,40

Herdade do Perdigão Reserva Branco 2016

Een 100% Antão Vaz uit Monforte / Alentejo. De druiven krijgen een koude schilmaceratie gedurende 48 uur...
€18,90

Herdade do Perdigão Reserva Tinto 2016

Ook hier weer slaagt David Patricio (de wijnmaker van het huis) erin een ultieme terroir expressie mee...
€18,90

Vista Alegre Reserve Ruby Port + Decanter

Blend van Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousão, Tinto Cão. Deze rode ruby port met...
€19,80

Andresen Century Port 10 Years

Deze 10 jaar oude Tawny mix is gerijpt in oude eiken vaten. Hij heeft een intense smaak van gedroogde...
€20,40

Esporão Private Selection 2013

Beperkt verkijgbare Semillon van buitengewone topklasse! Hij rust gedurende 6 maanden in eiken vaten....
€20,80

Quinta do Crasto Roquette & Cazes 2015

Roquette e Cazes is het resultaat van een lange vriendschap tussen Jorge Roquette van Quinta do Crasto...
€22,60

Quinta do Crasto Superior Syrah 2016

Met de 2013 waagde Manuel Lobos zich voor een eerste keer aan een pure Douro Syrah. Het werd meteen een...
€22,80

Justino's Madeira Reserve 10 Year Old Old Reserve Fine Rich

Mix van variëteiten maar dominantie van de Tinta Negra Mole, het werkpaard onder de Madeira druiven....
€24,00

Vertice Gouveio Bruto 2010

Deze Espumante heeft 30 dagen op een gecontroleerde temperatuur van 13 tot 16 graden voor 80% in RVS...
€24,20

Quinta do Filoco Grande Reserva Touriga Nacional 2011

De stokken van deze Touriga zijn afkomstig van een zeer select perceel van 70 are met enkel oude stokken...
€24,90

Esporão PV Petit Verdot 2011

Einde stock - Laatste flessen! Nu 26,00 € ipv 32,00 €
De Petit Verdot is één van de vier monocastas van...
€26,00

Bacalhoa Moscatel Roxo Superior 2003

Een verrukkelijke dessertwijn gemaakt van de Moscatel Roxo druif (= de blauwe Moscatel variant)....
€26,90

Henriques & Henriques Bual 15 Yr

De halfzoete Bual heeft een fenomenaal brede en complexe aromawaaier van vers en gedroogd fruit, kruiden...
€27,30

Henriques & Henriques Malmsey 15 Yr

De zoete Malmsey (Malvasia) heeft een fenomenaal brede en complexe aromawaaier van vers en gedroogd...
€27,30

Henriques & Henriques Verdelho15 Yr

De droge tot halfzoete Verdelho heeft een fenomenaal brede en complexe aromawaaier van vers en gedroogd...
€27,30

Justino's Boal 10 Years Old

De 10 jaar oude Boal Madeira heeft een schitterende diep amberkleur en heeft intense aroma’s van...
€27,90

Justino's Verdelho 10 Year Old Madeira

Mooie half zoete Madeira, heerlijk bij desserts met noten en gedroogde vruchten. Maar ook eendenlever...
€27,90

Justino's Sercial 10 Years Old

De Justino's 10 jaar oude sercial is een droge witte madeira met een aantrekkelijke mooie gouden kleur....
€27,90

Quinta do Crasto Old Vines Reserva 2015

Deze wijn werd samengesteld uit 30 lokale druivensoorten uit Vieilles Vignes wijngaarden en heeft...
€28,90

Fonseca Domini Plus 2008

Blockbuster gemaakt van 65% Touriga Franca, 20% Tinta Roriz en 15% Touriga Nacional. Het is een wijn die...
€29,80

Esporão S Syrah 2010

De Syrah is één van de vier monocastas van Esporão. Het zijn echte collectors items met een gigantisch...
€32,00

Andresen Colheita 1995

Een krachtige, volle, intens smakende, goed gerijpt Port. Donkerrood met iets bruin van kleur. De geur...
€34,90

Esporão Private Selection Garrafeira 2011

Einde stock - Laatste flessen! Nu 35,00 € ipv 41,90 €
Zeer beperkt verkrijgbaar en absoluut top. Blend...
€35,00

Quinta do Crasto Superior Magnum 2012

De wijngaarden van de Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca en Souzão liggen in het hogere...
€39,40

Quinta do Crasto Colheita 1998

Quinta do Crasto Colheita Port is een ‘Old Tawny’ port van één oogstjaar. De druiven komen uitsluitend...
€39,90

Quinta do Crasto Vintage Port 2014

Ongeveer 25 verschillende druivenrassen die van percelen komen die ouder zijn dan 60 jaar gaan in deze...
€43,00

Quinta do Crasto Touriga Nacional 2011

Na 14 maanden in Frans eiken, geeft de wijn een toastachtig, rokerig bouquet met intense kruidige fruit-...
€53,40

Quinta do Crasto Tinta Roriz 2014

Het aroma is intens fruitig. Een waaier aan fruitgeuren kleuren de wijn met een sublieme verweven...
€53,40

Roquette & Cazes Xisto 2012

Xisto is het topproduct dat tot stand kwam bij een samenwerking van de familie Roquette (Quinta do...
€72,80

Quinta do Crasto Vinha Maria Teresa 2013

De oudste ‘mixed-vineyard’ van Quinta do Crasto met stokken van meer dan 80 jaar oud. De excellente...
€160,00

Quinta do Crasto Vinha da Ponte 2014

De oudste ‘mixed-vineyard’ van Quinta do Crasto met stokken van meer dan 80 jaar oud. De excellente...
€160,00