In de kijker

De wildwijnen
NU: -10 %  Zodat je er optimaal van kan genieten

November heeft zijn intrede gedaan. Het wildseizoen is ondertussen helemaal op gang geschoten! Zeer vaak krijg ik dan ook de vraag een passende wijn te selecteren bij de diverse wildgerechtjes. Voor de gelegenheid ben ik even in de archieven van kookclub 'De Kemphanen' gedoken (waar ikzelf lid van ben) en heb ik een selectie gemaakt van 4 smakelijke recepten waar het wild centraal staat. Zo kan je deze thuis heerlijk uit proberen. Ik maak bij elk gerecht een passende wijnsuggestie.
Deze wijnen kan je nu bestellen met een korting van 10%.

Tips & Tricks bij het uitkiezen van de gepaste wijn voor bij wild!

  1. Vuitregel bij wild: Wild en te stevig houtgelagerde wijnen gaan niet altijd samen.
  2. Dit is zolang de tannine niet helemaal versmolten zijn.
  3. Door hout kan de wijn in combinatie met wild als uitdrogend overkomen
  4. Geschikte wijnen hebben bij voorkeur zachte tannine en de smaak van rijp fruit, gecombineerd met een zekere frisheid.
  5. Rode wijnen zijn de beste partners, al kan je bij bepaalde gerechten van vederwild perfect met een krachtige witte wijn afkomen.

Hert 'Grand Veneur' (recept
Bodegas Arrayan Premium, Mentrida, Spanje

Het wildgerecht dat thuis de absolute voorkeur geniet! De heerlijke sappige wildsmaak van het hertenvlees in combinatie met de smeuïgheid van de saus. De Premium van Arrayan is een wijn die perfect op dronk is gekomen en waarbij alle aspecten naadloos in elkaar vloeien.

Patrijs met groene kool en eekhoorntjesbrood (recept)
Weingut Schmelzer Exklusiv, Burgenland, Oostenrijk

Rijkelijk en vooral feestelijk gerecht waarbij het opletten is om de smaak van het patrijzenvlees niet weg te blazen met een blockbuster van een wijn. De Blaufrankisch Exclusiv geeft een enorme frisheid en versmoltenheid. Harmonie in de combinatie is hier het sleutelwoord!

Wilde eendenborst met gouduitjes en boschampignons (recept)
Domaine Galévan L'Esprit Devin, Rhône, Frankrijk

Stevig en krachtig mondprofiel. Onze wijn moet deze eigenschappen blijven accentueren zonder de baas te spelen. De hoge kruidigheid en de nodige aanwezigheid van sousbois gaat een verrijking geven aan het geheel. De sappige fruitigheid en de subtiele houtaanwezigheid brengen enkel maar goedkeurend gegrom.

Zwijnshaas van marcassin met 3 puree's (recept)
Vina Real, Rioja, Spanje

Een klassieker bomvol pit en smaak. We zetten er dan ook graag een oerklassieke wijn tegenover. Sappig genoeg om het geheel niet droog te laten overkomen. krachtig genoeg om het wilde zwijn weerstand te bieden!

 

Actie geldig tot 30 november 2018. Pijs per fles inclusief btw.
Fouten en prijswijzigingen voorbehouden. Vrijblijvend en eenmalig. OP = OP.
Bestellen kan via email aan info@wijnkennis.be of via onze webshop. De wijnen kan je verder op onze In de Kijker pagina vinden.

Viña Real Crianza Rioja 2014

Normaal 10,90 € - NU - 10% = 9,81 €

Blend van hoofdzakelijk Tempranillo (90%) met in de aanvulling...
€9,81

Schmelzer Georg + Horst Blaufrankisch Exklusiv 2015

Normaal 12,60 € - NU -10 % = 11,34 €

Voor de Exklusiv Blaufrankisch worden enkel de druiven gebruikt...
€11,34

Domaine Galévan L'Esprit Devin 2014

Normaal 14,50 € - Nu -10% = 13,05 €

Bio-wijn van Grenache, Syrah en Mourvèdre. 13 maand houtlagering...
€13,05

Zoeken

Winkelwagen

 
Even geduld...