Spanje

Mendieta Osaba - Rioja

Mendieta Osaba Wines is een klein familie wijndomein uit de Rioja (Rioja Alavesa). De Bodega kan je vinden in Lanciego en werd in 1982 gebouwd. Oorspronkelijk werden de druiven steeds verkocht aan coöperatieves. Vandaag beheersen Juantxu Mendieta (Mendi voor de vrienden) en zijn vrouw Carmen M. Osaba alle fasen van de wijnbouw volledig zelf. Van de aanplant tot de modernste vinificatietechnieken. Hierbij leggen ze nadruk op lage opbrengsten en biologische wijnbouw. De 'terroir' en klimatologische omstandigheden moesten de basis worden voor hun wijnen.

Valdespino - Sherry

De start van Bodega Valdespino dateert reeds van het jaar 1264. Don Alfonso Valdespino was de eerste van de familie Valdespino die Sherrywijnen verbouwde en liet rijpen. Hij was één van de 24 christelijke ridders die voor koning Alonso vochten om de stad Jerez te heroveren op de Moren. Als beloning voor een succesvolle veldslag, beloonde de koning de ridders, waaronder Don Alfonso Valdespino, door hen land in de stad Jerez te geven. Hoewel handelsactiviteiten al in 1430 werden vermeld, werd de Bodega pas in 1875 geregistreerd.

Finca Bacara - Jumilla

Finca Bacara is een jong en ambitieus familie wijngoed uit Jumilla dat gestart is in 2015. Het idee is ontsproten aan het wijngenie van de eigenaars, Santos en Iona. Hun doel is wijnen te maken die een positieve boodschap over het leven brengen en in harmonie met de natuur blijven. Het idee is eenvoudig: een evenwicht realiseren tussenkwaliteit, imago en prijs en er dan keihard voor gaan. Sinds de lancering is het succes fenomenaal. De wijnen willen een perfecte harmonie tussen kunst, wijn en stijl zijn.

Coma Romà - Penedes

Coma Romà kan je vinden in het Can Guilera estate, dichtbij het dorpje Sant Pau d'Ordal, op de hellingen van het Ordal massief.  De wijngaarden liggen er op een hoogte van 250 tot 350 meter boven de zeespiegel. De stokken staan er op de terrassen die lokaal bekend staan onder de naam 'comas'. Hiermee heb je uiteraard de link naar een deel van de naam Coma Romà. De ‘comas’ zijn naar het zuiden georiënteerd. Het Can Guilera Estate is meer dan 700 jaar eigendom van de Guilera familie.

Jovani Vins - Terra Alta

Jovani & Vins Winery opende haar deuren in 2015 in de buurt van Sant Antoni vlakbij Barcelona. Het project is begonnen vanuit de passie en enthousiasme van de drie Jovani-broers: Montsa, Robert en Sergi, die sinds 2007 in de voetsporen van hun vader zijn getreden. Vader Jovani was onder andere degene die de Cavas Berdié overnam in 2001 en hiermee één van zijn dromen heeft waargemaakt. Tegenwoordig treden de drie broers meer op de voorgrond. Zij hebben het roer omgegooid en vele veranderingen doorgevoerd.

Cal Batllet - Celler Ripoll Sans - Priorat

Cellers Ripoll Sans werd in het jaar 2000 opgericht wanneer Marc Ripoll als jong twintiger besluit terug te keren naar Priorat om er de familie wijngaarden onder handen te nemen in Gratallops. Voordien werden de druiven steeds verkocht aan de lokale coöperatieve. Marc vernieuwde de oude winery volledig en bouwde er Closa Battlet. De oude structuren van het gebouw werden behouden maar deze werden bezet met de allernieuwst technische installaties. De druiven zijn allen afkomstig van hun eigen wijngaarden. Sommige stokken zijn meer dan 90 jaar oud.

Chispas - Campo de Borja

Chispas is een zelf samengestelde wijn waarvan de vinificatie in handen is bij Bodegas Aragonesas, één van de belangrijkste Bodegas uit de Campo de Borja en omgeving. Maar liefst 3700 hectares aan wijngaarden worden er bewerkt op de typische rode steenachtige bodems. De wijngaarden liggen op een hoogte van 500 meter boven de zeespiegel op zacht glooiende hellingen net onder het Moncayo gebergte. Bodegas Aragonesas werd in 1984 opgericht en heeft sindsdien een uiterste zorg gedragen voor de vele oude wijngaarden die er aanwezig zijn.

Xosé Lois Sebio - Galicia

Viños de Encostas is een project van Xose Lois Sebio waarbij hij zich voluit laat gaan in het experimenteren in het maken van authentieke, directe wijnen met een eigen persoonlijkheid die bovendien op een pure, organische wijze worden verbouwd met een minimum aan interventie, zowel in wijngaard als in de kelder. Bovendien bevatten de wijngaarden allen oude wijnstokken waardoor hij een kleinschalige productie heeft. De gebieden die Sebio selecteert voor zijn experimenten zijn vaak ongewone, onbekende en vaak verwaarloosde gebieden.

Lar de Maia - Castilla y Léon

Toeval bestaat niet! Het is na een gedreven zoektocht naar Spaanse kwaliteitswijnen dat we Lar de Maia tegen komen. Zeer jong project nog dat startte in 2010 van twee zussen (Maria en Irene Burgoa Cabreros) die hun gedrevenheid en kennis vertalen in hun wijn. De benaming Lar de Maia is een combinatie van 2 termen. Enerzijds ‘Lar’ wat zoveel wil zeggen als ‘thuis’ en anderzijds ‘Maia’ dat staat voor de Godin van de lente en die haar naam verleende aan de maand mei. De maand mei is belangrijk voor de zussen want het is in die periode dat ze overgingen tot de botteling van hun eerste wijn.

Veganzones - Ribera del Duero

Bodegas Veganzones ligt op amper 8 km van Peñafiel in het hoogst gelegen dorp in de regio Valladolid dorpje, Fompedraza ten zuiden van de Duero. De Bodega is ontstaan in 1956 wanneer Eliseo Veganzones besloot om wijn te produceren van zijn druiven. Sindsdien is het een klein maar hecht familiebedrijf. In 2005 startten de kleinkinderen van Eliseo met het commercialiseren van het label ‘912 de altitud’. Sinds 2007 besloot Heraclio Veganzones verder te investeren in de Bodega zodat men de vinificatie op het domein kan uitvoeren. Veganzones staat alom bekend om zijn zoektocht naar kwaliteit.