Spanje

Celler Cairats - Montsant

Celler Cairats ligt genesteld in de heuvels van Montsant, meer bepaald in Darmós. Ramon en Ofelia Masip startten er in 2010 en ze hebben er een oude wijnkelder van het jaar 1906 helemaal gerestaureerd. Ze behielden wel de originele structuur en maken nog steeds gebruik van enkele van de oude materialen zoals de pers. Hun wijngaarden, gelegen in Darmós en Els Guiamets, hebben een respectievelijke leeftijd van 25 tot 70 jaar en ze bewerken deze op biologische wijze, met het grootste respect voor de natuur.

Mendieta Osaba - Rioja

Mendieta Osaba Wines is een klein familie wijndomein uit de Rioja (Rioja Alavesa). De Bodega kan je vinden in Lanciego en werd in 1982 gebouwd. Oorspronkelijk werden de druiven steeds verkocht aan coöperatieves. Vandaag beheersen Juantxu Mendieta (Mendi voor de vrienden) en zijn vrouw Carmen M. Osaba alle fasen van de wijnbouw volledig zelf. Van de aanplant tot de modernste vinificatietechnieken. Hierbij leggen ze nadruk op lage opbrengsten en biologische wijnbouw. De 'terroir' en klimatologische omstandigheden moesten de basis worden voor hun wijnen.

Valdespino - Sherry

De start van Bodega Valdespino dateert reeds van het jaar 1264. Don Alfonso Valdespino was de eerste van de familie Valdespino die Sherrywijnen verbouwde en liet rijpen. Hij was één van de 24 christelijke ridders die voor koning Alonso vochten om de stad Jerez te heroveren op de Moren. Als beloning voor een succesvolle veldslag, beloonde de koning de ridders, waaronder Don Alfonso Valdespino, door hen land in de stad Jerez te geven. Hoewel handelsactiviteiten al in 1430 werden vermeld, werd de Bodega pas in 1875 geregistreerd.

Finca Bacara - Jumilla

Finca Bacara is een jong en ambitieus familie wijngoed uit Jumilla dat gestart is in 2015. Het idee is ontsproten aan het wijngenie van de eigenaars, Santos en Iona. Hun doel is wijnen te maken die een positieve boodschap over het leven brengen en in harmonie met de natuur blijven. Het idee is eenvoudig: een evenwicht realiseren tussenkwaliteit, imago en prijs en er dan keihard voor gaan. Sinds de lancering is het succes fenomenaal. De wijnen willen een perfecte harmonie tussen kunst, wijn en stijl zijn.

Cal Batllet - Celler Ripoll Sans - Priorat

Cellers Ripoll Sans werd in het jaar 2000 opgericht wanneer Marc Ripoll als jong twintiger besluit terug te keren naar Priorat om er de familie wijngaarden onder handen te nemen in Gratallops. Voordien werden de druiven steeds verkocht aan de lokale coöperatieve. Marc vernieuwde de oude winery volledig en bouwde er Closa Battlet. De oude structuren van het gebouw werden behouden maar deze werden bezet met de allernieuwst technische installaties. De druiven zijn allen afkomstig van hun eigen wijngaarden. Sommige stokken zijn meer dan 90 jaar oud.

Chispas - Campo de Borja

Chispas is een zelf samengestelde wijn waarvan de vinificatie in handen is bij Bodegas Aragonesas, één van de belangrijkste Bodegas uit de Campo de Borja en omgeving. Maar liefst 3700 hectares aan wijngaarden worden er bewerkt op de typische rode steenachtige bodems. De wijngaarden liggen op een hoogte van 500 meter boven de zeespiegel op zacht glooiende hellingen net onder het Moncayo gebergte. Bodegas Aragonesas werd in 1984 opgericht en heeft sindsdien een uiterste zorg gedragen voor de vele oude wijngaarden die er aanwezig zijn.

Lar de Maia - Castilla y Léon

Toeval bestaat niet! Het is na een gedreven zoektocht naar Spaanse kwaliteitswijnen dat we Lar de Maia tegen komen. Zeer jong project nog dat startte in 2010 van twee zussen (Maria en Irene Burgoa Cabreros) die hun gedrevenheid en kennis vertalen in hun wijn. De benaming Lar de Maia is een combinatie van 2 termen. Enerzijds ‘Lar’ wat zoveel wil zeggen als ‘thuis’ en anderzijds ‘Maia’ dat staat voor de Godin van de lente en die haar naam verleende aan de maand mei. De maand mei is belangrijk voor de zussen want het is in die periode dat ze overgingen tot de botteling van hun eerste wijn.

Veganzones - Ribera del Duero

Bodegas Veganzones ligt op amper 8 km van Peñafiel in het hoogst gelegen dorp in de regio Valladolid dorpje, Fompedraza ten zuiden van de Duero. De Bodega is ontstaan in 1956 wanneer Eliseo Veganzones besloot om wijn te produceren van zijn druiven. Sindsdien is het een klein maar hecht familiebedrijf. In 2005 startten de kleinkinderen van Eliseo met het commercialiseren van het label ‘912 de altitud’. Sinds 2007 besloot Heraclio Veganzones verder te investeren in de Bodega zodat men de vinificatie op het domein kan uitvoeren. Veganzones staat alom bekend om zijn zoektocht naar kwaliteit.

Quinta Esencia Bodegueros, Toro

Na een omzwerving doorheen de wijnwereld besloten Ramiro Carbajo en Florentino Ferrin in 2006 het heft in eigen handen te nemen. Quinta Esencia Bodegueros werd vervolgens opgericht. Als uitvalsbasis wordt er gekozen voor de Toro regio, meer bepaald in Castronuño (Valladolid). Hier bezitten ze momenteel 14 ha aan oude wijngaarden die allen aangeplant staan met Tempranillo. Hun project kent ondertussen een dermate succes dat er een uitbreiding is gekomen naar Rueda toe. Hier is maar één reden voor; hard werken combineren met de wil om de beste wijn uit de regio te maken.

Bodegas Arrayan - Mentrida

Bodegas Arrayan is een nog vrij jonge Bodega die pas in 1999 werd opgericht door José María Entrecanales en zijn vrouw María Marsans. Thuisbasis was het landgoed La Verdosa, gelegen in Santa Cruz de Retamar, nabij Toledo. De wijnen komen dan ook op de markt als een DO Mentrida. Het was hun droom een wijngaard op te zetten die de allernieuwste technieken combineert met een ecologische wijnbouw. Door deze combinatie kiezen ze dan ook resoluut voor hoge kwaliteitswijnen die allen een sterke persoonlijkheid hebben.