Spanje

Valdespino - Sherry

De start van Bodega Valdespino dateert reeds van het jaar 1264. Don Alfonso Valdespino was de eerste van de familie Valdespino die Sherrywijnen verbouwde en liet rijpen. Hij was één van de 24 christelijke ridders die voor koning Alonso vochten om de stad Jerez te heroveren op de Moren. Als beloning voor een succesvolle veldslag, beloonde de koning de ridders, waaronder Don Alfonso Valdespino, door hen land in de stad Jerez te geven. Hoewel handelsactiviteiten al in 1430 werden vermeld, werd de Bodega pas in 1875 geregistreerd.

Torre de Oña - Rioja

In 1985 kocht een zakenman uit Cuba vijftien hectare aan wijngaarden in Páganos (Laguardia). Hij had er een neus voor; vandaag de dag staat dit nog steeds bekend als de meest gewilde grond in de Rioja Alavesa, het Baskische gedeelte van de Rioja wijnstreek. De beste aankoop uit zijn leven werd tien jaar later gevolgd door de beste verkoop uit zijn leven. Torre de Oña, in 1995 gegroeid tot 45 hectare, werd gekocht door niemand minder dan La Rioja Alta. Een waardige opvolger met een indrukwekkende geschiedenis.

Finca Bacara - Jumilla

Finca Bacara is een jong en ambitieus familie wijngoed uit Jumilla dat gestart is in 2015. Het idee is ontsproten aan het wijngenie van de eigenaars, Santos en Iona. Hun doel is wijnen te maken die een positieve boodschap over het leven brengen en in harmonie met de natuur blijven. Het idee is eenvoudig: een evenwicht realiseren tussenkwaliteit, imago en prijs en er dan keihard voor gaan. Sinds de lancering is het succes fenomenaal. De wijnen willen een perfecte harmonie tussen kunst, wijn en stijl zijn.

Clos Galena - Priorat

Clos Galena, is een domein van 11ha in het midden van Priorat. Gelegen in El Monar, op een heuvel, omgeven door bossen, werd dit zeer oude kloosterdomein gekocht door Merche Dalmau en haar man Miguel Perez.. De naam van Galena wordt gegeven door de voedingsarme ondergrond van Priorat, die wordt gekenmerkt door zijn rijkdom aan mineralen en een laag stikstofgehalte. La Galena is het belangrijkste mineraal verkregen uit de historische mijnen van Priorat.

Dosterras - Montsant

De benaming Dosterras is afgeleid van twee bodem types (kalk en klei) die aanwezig zijn op de originele 1,2 hectares wijngaard waar het hele verhaal startte. Een meer dan 100 jaar oude wijngaard trouwens die beplant staat met Garnacha en gelegen is in Capcanes, niet zover van Falset. Vandaag zijn er 12,75 hectares aan wijngaarden, allen van een leeftijd tussen de 40 en +100 jaar oud, in het bezit. Ze liggen verdeeld in 6 percelen waaronder ook de fameuze llicorella bodems aanwezig zijn.

Coma Romà - Penedes

Coma Romà kan je vinden in het Can Guilera estate, dichtbij het dorpje Sant Pau d'Ordal, op de hellingen van het Ordal massief.  De wijngaarden liggen er op een hoogte van 250 tot 350 meter boven de zeespiegel. De stokken staan er op de terrassen die lokaal bekend staan onder de naam 'comas'. Hiermee heb je uiteraard de link naar een deel van de naam Coma Romà. De ‘comas’ zijn naar het zuiden georiënteerd. Het Can Guilera Estate is meer dan 700 jaar eigendom van de Guilera familie.

Josep Foraster - Conca de Barbera

In de regio Conca de Barbera, een gebied met ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid en architectonische rijkdom, ligt het plaatsje Montblanc waar wijnmakerij Mas Foraster sinds 1998 gevestigd is. Mas Foraster is een familiebedrijf waar biologische wijnen worden gemaakt uitsluitend met druiven van eigen stokken. Ze willen in de wijnen de ultieme uiting geven aan de smaken van hun land; wijnen met karakter en een diep mediterraans aroma. Samengevat: Een familiebedrijf, 100% eigen bodem, 100% ecologische verbouwd, 100% handproductie en 100% kwaliteit. 

Jovani Vins - Terra Alta

Jovani & Vins Winery opende haar deuren in 2015 in de buurt van Sant Antoni vlakbij Barcelona. Het project is begonnen vanuit de passie en enthousiasme van de drie Jovani-broers: Montsa, Robert en Sergi, die sinds 2007 in de voetsporen van hun vader zijn getreden. Vader Jovani was onder andere degene die de Cavas Berdié overnam in 2001 en hiermee één van zijn dromen heeft waargemaakt. Tegenwoordig treden de drie broers meer op de voorgrond. Zij hebben het roer omgegooid en vele veranderingen doorgevoerd.

Origami Wines - Montsant

Origami Wines is ontstaan nadat de Jovani broers, Montsa, Robert en Sergi, de wijnmicrobe helemaal te pakken hadden. Eerder hadden ze immers het interessante Cava project Berdié opgericht. Hun drang om ook in andere wijnregio's aan wijnbouw te doen was zodanig groot zodat de geboorte van Origami Wines de logica zelf leek. Ze gaan voor Origami speciaal op zoek naar specifieke wijngaarden en werken samen met mijnmakers die kennis van zaken hebben met de specifieke terroir van het gebied. Zo creëren ze samen wijnen met persoonlijkheid en passie.

The Cup & Rings - Galicia

The Cup & Rings is een nevenproject van Master of Wine Norrel Robertson. El Escosés Volante dat de vliegende Schot betekent, streek in 2003 neer in de streek Calatayud. Hij werd al snel verliefd op de oude Garnacha wijngaarden van dit gebied en besloot daarom hier zijn eigen wijnen te gaan maken. Norrel Robertson is dus een uitgeweken Schot die sinds de late jaren 1990 volop aan zijn wijncarrière aan het werken is.