Toeval bestaat niet! Het is na een gedreven zoektocht naar Spaanse kwaliteitswijnen dat we Lar de Maia tegen komen. Zeer jong project nog dat startte in 2010 van twee zussen (Maria en Irene Burgoa Cabreros) die hun gedrevenheid en kennis vertalen in hun wijn. De benaming Lar de Maia is een combinatie van 2 termen. Enerzijds ‘Lar’ wat zoveel wil zeggen als ‘thuis’ en anderzijds ‘Maia’ dat staat voor de Godin van de lente en die haar naam verleende aan de maand mei. De maand mei is belangrijk voor de zussen want het is in die periode dat ze overgingen tot de botteling van hun eerste wijn. Ze kiezen bovendien resoluut voor Organic farming (Ze werken volgens de Biodynamische principes maar zijn hiervoor niet gecertificeerd) en mijden dus alles chemische toepassingen en alle pesticiden. De biodiversiteit is zeer belangrijk in de wijngaarden. Deze 22 hectares aan wijngaarden staan aangeplant met Tempranillo en Garnacha. Ze liggen verspreidt over 17 verschillende percelen die allen verschillen van terroir. In de bodem vinden we alvast gravel, klei, leem, kalk, zandsteen. Met veel interesse volgende we het succesverhaal van deze twee zussen. We prijzen ons alvast gelukkig deze verborgen parel gevonden te hebben!