Moura

Inleiding

Moura is een subregio in de Alentejo. Het wijngebied ligt 25 kilometer ten noordoosten van Beja en 40 kilometer ten zuidoosten van Évora. Het gebied omvat een deel van de gemeenten Moura en Serpa. Moura heeft pas recent de DOC status verkregen, tot dan was het vooral gekend als een landwijngebied.

Het DOC decreet

Het alcoholpercentage moet minstens 11,5% bedragen, voor de rode wijnen en minimum van 11%.
De opbrengst mag maximaal 55 hectoliter per hectare opleveren voor de rode wijnen, voor de witte wijnen mag de opbrengst maximaal 60 hectoliter per jaar bedragen.
De toegelaten druivenrassen voor de rode wijnen zijn voor minimum 75% alfrocheiro preto, moreto, trincadeira preta en castelão, ze mogen aangevuld worden met aragonez.
De toegelaten druivenrassen voor de witte wijnen zijn voor minimum 65% antão vaz, fernão pires, rabo de ovelha en síria, ze mogen aangevuld worden met arinto, alicante branco (voor maximum 5%), brical en trincadeira das pratas.

Klimaat

Continentaal klimaat met weinig regen.

Terroir

De bodem bestaat uit verweerde graniet, leisteen of rode, kleiachtige kalk.

Onze wijnen