Canberra District

Inleiding

De wijngaarden uit het Canberra District zijn van nature uit op te delen in twee groepen. Als eerst zijn er de wijngaarden die grenzen aan New South Wales en de terroirs van Canberra, langs de Barton snelweg vanaf Hall tot aan Murrumbateman.
De tweede groep zijn de wijngaarden ten noordoosten langs de Bungendore ridge en langs de noordwest kustlijn van Lake George.

De wineries zijn meestal klein. Zij zijn zeer afhankelijk van de toeristische verkopen

Geschiedenis

De eerste wijnstokken werden door Dr Edgar Riek geplant in 1971

Klimaat en Terroir

De regio heeft een zeer streng continentaal klimaat. Er is de constante dreiging van vorst in de lente, in de zomer schommelen de temperaturen zeer sterk van warme dagen tot koude nachten. De herfst is meestal zeer fris. Het is dus een extreem klimaat waar irrigatie ten zeerste is aanbevolen. Desalniettemin levert deze wijnen originele wijnen op van Riesling, Chardonnay, Shiraz, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir.

De bodem is zeer variabel. De besneeuwde bergtoppen vormen vaak de achtergrond van de wijngaarden. De bodem varieert van klei over leem, zanderig tot kalkhoudend. De bodem houdt het water niet echt vast zodat irrigatie echt wel noodzakelijk is.

Druivenrassen

De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc en Sémillon in wit. Cabernet Sauvignon en Shiraz in rood.

Canberra District

Onze wijnen