Pomodolce - Piemonte

Pomodolce ligt diep verscholen in de Colli Tortonesi en is één van de vele verborgen schatten die Piëmonte rijk is. Hoog op de heuvels in Montemarzino tussen de vallei van Grue en de vallei van Curone kunnen we deze schilderachtige locatie vinden. Het is een piepklein familiedomein dat, hoewel het een rijke geschiedenis heeft met het telen van druiven, pas vanaf 2005 begonnen is met het maken van hun eigen wijnen. Het is pas toen Silvio Davico zijn passie voor wijn wou uiten dat deze schatten van wijnen het levenslicht zagen. Vandaag is het heft in handen van zijn zoon Alessandro en zijn dochter Silvia.

De Davico familie hebben heel hun leven wijngaarden in het bezit gehad maar de hoofdactiviteit is nog steeds hun heerlijke restaurant (Ristorante da Giuseppe). De wijnproductie is nog steeds zeer bescheiden: Een productie van net geen 20.000 flessen afkomstig van de 4 ha aan wijngaarden. Men kiest resoluut voor kwaliteit, lage opbrengsten en biologische wijnbouw (met certificaat).

De wijngaarden zijn aangeplant met één van de heerlijkste onbekende druivensoorten uit Piemonte: de Timorasso! Deze verrukkelijke witte druif is in geheel Piemonte slechts op 40 ha aangeplant. In rood zijn Barbera en Croatina de uitverkoren rassen en staat er eveneens een heel klein gedeelte aangeplant met Nebbiolo. De Pomodolce wijnen wisten me allen één voor één te verbazen door hun zuiverheid.

Onze wijnen