Roquette & Cazes, Douro

Roquette e Cazes is het resultaat van een lange vriendschap tussen Jorge Roquette van Quinta do Crasto en Jean-Michel Cazes van Château Lynch-Bages. In 2002 besloten de twee families om een nieuw bedrijf te creëren en een grote wijn te gaan produceren, die de natuurlijke en unieke kenmerken van de Douro combineert met de ervaring van een eeuw lang Top-Bordeaux wijnen produceren, van de familie Cazes.

Een Wijnbereidingsavontuur:
“Om een grote wijn te maken van typische Douro druivenrassen (60% Touriga Nacional; 25% Touriga Franca; 15% Tinta Roriz), een wijn met body en complexiteit, die de kracht en de zon van Portugal combineren met de elegantie en finesse van Bordeaux“ zegt Jean-Michel Cazes over dit avontuur.

Ze stonden voor twee belangrijke uitdagingen:
- om de kenmerken van de Douro te eerbiedigen
- om twee verschillende teams van oenologen samen te brengen die verschillende talen spreken en 1000 km apart van elkaar werken.

Het gehele proces begint in de wijngaarden. De wijnmaker van de familie Cazes komt regelmatig naar de Douro om de wijnstokken, samen met Tomás Roquette en Manuel Lobo  te controleren. Het wijnbereidingsprocédé valt onder de gezamenlijke verantwoordelijkheid van Daniel Llose en Manuel Lobo. Om een typische Douro wijn te maken, met kracht en elegantie, hebben zij een specifieke wijnbereiding ontwikkeld, met zacht pompen en lang inweken. Het resultaat is een intense, volle en elegante wijn, met een duidelijke persoonlijkheid en duidelijk openbarende terroir.


land
Portugal
herkomst
Douro
type
Rode wijn
jaargang
2020
stijl
Conventioneel
domein
Quinta do Crasto - Douro
druif
Touriga Nacional
Touriga Franca
Tinta Roriz
afsluiting fles
kurk
inhoudsmaat
0,75 liter

Bijlage
€ 22,70
  • klassewijnen met een correcte prijs
  • respect voor terroir, druif en producent
  • duurzame en kwalitatieve wijnproductie
  • gratis verzending vanaf € 75 (België)
  • afhaling is ook mogelijk
  • prijzen inclusief btw