Tenuta Degli Dei - Toscana

Zeg maar gerust het prestigieuze wijnproject van de familie Cavalli. Modegoeroe Roberto Cavalli’s zoon Tommaso is de bezieler, Roberto leent er met graagte zijn naam en faam aan. Het landgoed Tenuta Degli Dei is sinds de zeventiger jaren familie bezit. Rond het jaar 2000 besloot Tomasso het domein om te toveren tot een kwaliteitsvol wijndomein. Het is hier in hartje Chianti (Toscane) dat er heden ten dagen wijngeschiedenis wordt geschreven. Tenuta Degli Dei is gelegen in het dorpje San Leoline, in de buurt van Panzano. De wijngaarden liggen in de wel bekende Conca d’Oro vallei. Deze is uitermate geschikt voor de wijnbouw omwille van de bodem en zijn unieke oriëntatie aan zonlicht.
Bij aanvang worden er enkel wijnen gemaakt van de druiven die we klassiek vinden in de Bordeaux. De resultaten zijn echter onwaarschijnlijk en al vlug worden deze wijnen internationaal geprezen. In 2010 werd het domein uitgebreid met de aankoop van een Chianti Classico wijngaard waar enkel Sangiovese druiven worden verbouwd. In 2013 komt de eerste wijn hiervan op de markt en deze ligt volledig in de stijl van het huis. Tomasso krijgt voor het maken van zijn wijn de hulp van Gioia Cresti en Carlo Ferrini. Twee wijnmakers die sinds 1998 samen werken en die hun naam reeds enige tijd gemaakt hebben.
De bodem is een mengelmoes van mergel en klei. Naast de Franse rassen Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot en Alicante Bouschet staat er dus ook Sangiovese in aanplant.