Bacalhõa - Sétubal

Land: 
Portugal

Quinta da Bacalhõa is één van de estates die onder de groep van Bacalhõa Vinhos de Portugal vinden. Het Quinta da Bacalhõa ligt niet zo ver van het hoofdhuis nabij Azeitão in het wijnhart van de Peninsula de Setúbal. Het Quinta da Bacalhõa draagt een hele geschiedenis met zich mee. Het is het vroegere Koninklijke huis dat dateert van halverwege de vijftiende Eeuw. Dit brengt ons naadloos naar de benaming van deze wijn ‘Catarina’ die sinds 1982 op de markt verschijnt. De wijn is genaamd naar de voormalige Koninklijke prinses Catarina of Braganza. Geboren in 1638 en die later zou huwen met Charles II van Engeland.

De groep Bacalhõa is één van de grotere spelers op de Portugese wijnmarkt. Sinds de oprichting in 1922 hebben Joao Pires en zijn zonen het patrimonium steeds maar uitgebreid. Vandaag bezit de groep wijngaarden in alle belangrijkste wijnregio’s van Portugal. Ze hebben een capaciteit van 20 miljoen liter aan wijn, afkomstig van een 1.000 Ha aan wijngaarden. De totale stockage aan eiken vaten bedraagt 15.000 stuks.
Kunst, wijn en passie zijn de leidraden doorheen het ganse bedrijf. Een bezoek aan één van de domeinen zal dan ook steeds in het licht van, bij voorkeur Boeddhistische, kunst staan.

Onze wijnen

Bacalhoa Catarina 2018

De steeds heerlijk smakende Catarina is een wijn van 50% Fernão Pires, 40% Chardonnay en 10% Arinto....
€9,10

Bacalhoa Moscatel de Sétubal 2016

Wijn van Moscatel die 3 jaar in eiken foeders heeft gerijpt. Hij heeft een mooie rijpe kleur en bevat...
€10,20

Bacalhoa Chardonnay 2019

Deze wijn was van de jaargang 1986 tot 2016 bekend onder de naam Cova da Ursa. Vanaf jaargang 2017...
€14,40

Bacalhoa Moscatel Roxo Superior 2003

Een verrukkelijke dessertwijn gemaakt van de Moscatel Roxo druif (= de blauwe Moscatel variant)....
€26,90