Cuvée Ruffus Chardonnay Brut

De Belgische trots der schuimwijnen is ongetwijfeld Vignobles des Agaises. Met hun Cuvée Seigneur Ruffus scheren ze al jaren hoge toppen. Terecht trouwens... Afkomstig van de wijngaarden in Haulchin op een terroir waar de kalk-krijtbodem weelderig tiert, net zoals in de Champagne! Dit merk je uiteraard ook in het glas. Cuvée Ruffus is bovendien een Blanc de Blancs van 100% Chardonnay. Na 15 maanden kelderrust staat deze Belgische parel te springen van ongeduld om in jou glas te verschijnen.

Het oogstjaar kunt u terugvinden via het batchnummer op het etiket op de achterkant van de fles. Het laatste cijfer is het botteljaar, daarvan trekt u één jaar af om het oogstjaar (millésime) te weten te komen en voegt u één jaar bij om de verkoopdatum te kennen.

Wanneer is uw fles Ruffus op z'n best?
Gedurende de eerste maanden na de verkoopsdatum, zal u een jonge, fruitige (citrusvruchten, appel) en zeer minerale wijn degusteren. Na 1 jaar wordt uw fles Ruffus complexer met sterke aroma's van Chardonnay (geroosterd, brioche, amandel...) en behoudt hij nog steeds z'n typische smaak. Na 2 jaar zal de Ruffus wijnachtiger en minder levendig worden en zal deze meer aan de verwachtingen van liefhebbers van oudere bruisende wijnen voldoen. Ruffus kan zonder problemen 4 tot 5 jaar ouderen.


land
België
type
Champagne & schuimwijn
stijl
Conventioneel
domein
Vignoble des Agaises - België
druif
Chardonnay
afsluiting fles
kurk
inhoudsmaat
0,75 liter

€ 20,30
  • klassewijnen met een correcte prijs
  • respect voor terroir, druif en producent
  • duurzame en kwalitatieve wijnproductie
  • gratis verzending vanaf € 75 (België)
  • afhaling is ook mogelijk
  • prijzen inclusief btw