Domaine in de kijker - Domaine des Remparts
Nu met 10% korting gedurende de maand januari!

Bourgogne is door velen geliefd en gekend. Een verscholen en daardoor onbekend hoekje is deze van de omgeving rond Auxerre. Het is hier dat de wijngaarden van het Domaine des Remparts liggen op een goede 15 kilometer van Chablis. Uiteraard is de Chardonnay dan ook zeer vergelijkbaar met deze van hun beroemde buren. Het Domaine ligt in Saint-Bris-Le-Vineux en dat is de enige plek in Bourgogne waar Sauvignon Blanc is toegestaan. Deze wijn is dan weer vergelijkbaar met deze van hun andere wat verder weg buren uit Sancerre.

Chardonnay Côtes d'Auxerre Prijs € 11,60 € 10,44 - Bestel
Sauvignon Blanc Saint-Bris Prijs € 11,60 € 10,44 - Bestel
Bourgogne Rosé Prijs € 11,60 € 10,44 - Bestel
Pinot Noir Côtes d'Auxerre Prijs € 13,80 € 12,42 - Bestel
 

Een rijkdom aan klassewijnen

Klassewijnen aanbieden, zonder snoeverig te willen overkomen, tegen de juiste prijs is onze belangrijkste ambitie. Klassewijnen betekenen voor ons wijnen waar de kwaliteitsfactoren centraal staan, met een bijzondere aandacht voor uitzonderlijke terroirs, perfectie van de fysische en fenologische rijpheid van de druiven, het werk van de gedreven wijnbouwer met respect voor de natuur, beperkt gebruik van sulfieten en vooral, de passie van de wijnbouwer moet duidelijk aanwezig zijn in zijn wijnen.

Klassewijnen aanbieden is daarom dan ook een nooit eindigende ontdekkingstocht, waar we permanent en met minstens evenveel passie als de wijnboer zelf ons op toeleggen. Wij durven hier paden te betreden waar anderen wegblijven en komen zo tot unieke ontdekkingen. We laten ons niet leiden door een reisgids met etiketten, gecommercialiseerde chateaus, massaproducenten of nieuwe trends, maar ontdekken/ontginnen met veel plezier minder gekende wijngebieden en druivenrassen.

Vaak belanden we hierdoor bij bijzonder geëngageerde, gemotiveerde en uitzonderlijk getalenteerde wijnmakers die de wijnen van de toekomst vertegenwoordigen, die bovendien ongekend grootse en elegante wijnen aanbieden met een ongeziene prijs/kwaliteitsverhouding. Een klassewijn hoeft daarom bij ons niet duur te zijn. We bieden reeds zeer mooie wijnen aan in de prijsklasse van €5 tot €10 en in ons segment tussen €10 en €20 kan je jezelf verwennen met kwaliteitswijnen van wereldklasse.  

Door onze focus op kwaliteitsproducten met respect voor terroir, druif en producent onderscheiden wij ons in de wijnwereld en trachten we bij te dragen aan duurzame en kwalitatieve wijnproductie.

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste acties.

E-mail