Wijnkennis Lentebox

Wijnkennis Lentebox aan 15% korting!

Deze wijnbox omvat 12 flessen. Van 4 wijnen zullen er 3 flessen aanwezig zijn (2 rode en 2 witte).

Normale prijs: 143,40 € - Wijnfocus prijs: 121,89 €

Oostenrijk - Karl Brindlmayer Gruner Veltliner Sonnleithen Alte Reben (Traisental) - 13,20 €
Frankrijk- Domaine des Remparts Saint-Bris Sauvignon Blanc (Bourgogne) - 11,60 €
Italië - Col del Mondo Sunnae Montepulciano d'Abruzzo (Abruzzo) - 9,40 €
Spanje - Bodegas Arrayan La Suerte Garnacha (Mentrida) - 13,60 €

Karl Brindlmayer Gruner Veltliner Sonnleithen Alte Reben
De Gruner Veltliner druiven staan aangeplant op de Ried Sonnleithen. De stokken zijn er ouder dan 30 jaar en staan op de kleine steile terrassen, georiënteerd naar het zuidoosten. De löss bodem zorgt voor de nodige mineraliteit in de wijn. Na een grondige selectie krijgen de druiven een koude schilweking waarna ze in inox kuipen worden gevinifieerd en gestabiliseerd. Dit geeft een helder, zuivere, geelgroene wijn met voornamelijk fruitige en kruidige aroma's. Delicate ananas, frisse appel en peer, zeste van sinaasappel, peper, munt, anijs en zelfs een vleugje tabak zijn de voornaamste geuren. In de mond is hij uiterst gebalanceerd, elegant, complex en fijn. De lengte gaat tot 6 seconden waar vooral grapefruit in combinatie met peper wordt ervaren.

Domaine des Remparts Saint-Bris Sauvignon Blanc
De appellatie Saint-Bris is een buitenbeentje in de Bourgogne. Hier wordt immers Sauvignon Blanc verbouwd. De Sauvignon Blanc druiven worden manueel geoogst en ondergaan een vinificatie in inox tegen temperatuurcontrole. Ze rijpen enkele maanden verder in deze inox tanks. Het geeft een mooie, geparfumeerde wijn met een bleekgele maar uiterst zuivere spiegel. In de neus vallen de subtiele citrus toetsen op. Agrumes op zijn best met de roze pompelmoes en clementine. Verder ontdekken we perzik, witte voorjaarsbloesems en een licht exotisch toetsje van lychee. In de mond ontdekken we een uiterst frisse en levendige wijn boordevol fruit en doorspekt van de nodige mineraliteit. Het geheel wordt zeer smakelijk afgerond.

Col del Mondo Sunnae Montepulciano d'Abruzzo
100% Montepulciano. De wijngaard is voornamelijk kalkrijk en mergel en ligt op 200 meter boven de zeespiegel. Handmatige oogst en vergisting, deels in inox cuves, deels in grote eiken vaten (foeders). Nadien rust de wijn nog gedurende 5 maanden in betonnen cuves. De wijn bezit een kersenrode kleur en heeft het typische Montepulciano druif gehalte in zich. Veel rood en blauw fruit, een puntje paprika, een puntje animaal en aangevuld met de nodige kruidigheid. In de mond proef je de heerlijke, broodnodige zuren. Niet te complex, niet te bescheiden...

Bodegas Arrayan La Suerte Garnacha
De Garnacha is afkomstig van 2 verschillende wijngaarden gelegen in de Gredos Mountains. De Cebreros (Avila) wijngaard heeft stokken die meer dan 60 jaar oud zijn en liggen op een hoogte van 980 meter met een hellingsgraad van 32%. De bodem is van leisteen en de dag- en nachttemperaturen kunnen tot 20°C verschillen. 
De El Real de San Vicente wijngaard (Toledo) ligt op een hoogte van 750 meter en heeft een zanderige en granieten bodem die quartz bevat. De stokken zijn van 40 tot 80 jaar oud. De Garnacha krijgt een opvoeding van 12 maanden in Franse eiken vaten. Er werden geen pesticiden of chemische producten gebruikt. Dit alles resulteert in een heerlijke, vlotte en sappige wijn die een prettige uitnodigende neus bezit van voornamelijk framboosjes, aardbei, kers, roosjes, chocolade, ceder en die licht animaal is. De smaak is volledig in balans, zeer fruitig, soepel en zacht. Het geheel blijft lang aanwezig.-15%
€ 143,40
- 15%
€ 121,89
  • klassewijnen met een correcte prijs
  • respect voor terroir, druif en producent
  • duurzame en kwalitatieve wijnproductie
  • gratis verzending vanaf € 50 (België)
  • afhaling is ook mogelijk
  • prijzen inclusief btw