Weingut Leth Sankt Laurent Reserve 2013

Wijn van Sankt Laurent die gedurende 15 maanden in 2 tot 3 jaar oude eiken vaten. De wijn heeft een matig intense kersenrode kleur. In de neus zijn er de prominente fruitaroma's van kers en kriek worden aangevuld met geroosterde tonen. Het geheel toont een goede verwevenheid met het hout en zachte kruiden. Soepele aanzet wat de tannine betreft. Barstensvol klein rood fruit met in het miidenrif een aanvulling van zwarte besjes. Even ook een snoepjesachtig gevoel met een aangename rondheid. Opnieuw de verwevenheid van het hout en de kruidige aanvulling.

Land: 
Oostenrijk
Herkomstbenaming: 
Wagram
Type: 
Rode wijn
Stijl: 
Conventioneel
Domein: 
Weingut Leth - Wagram
€12,90
Druif: 
St. Laurent
Afsluiting fles: 
kurk
Inhoudsmaat in liter: 
0,75 liter
Aantal flessen in doos: 
6

De Wijn

Ligging wijngaard: In Fels am Wagram in de Kogel wijngaard op de eerste steile hellingen.

Bodem: Rode klei met een onderbodem van löss.

Druiven: 100% St. Laurent

Vinificatie: De druiven worden gekneusd en worden na toevoeging van speciaal geselecteerde gisten vergist gedurende 10 tot 14 dagen. Na de vergisting is er nog een schilcontact gedurende een kleine week.
Opvoeding: Gedurende 15 maand in twee en drie jaar oude vaten. Malolactische vergisting in barriques.

Wijnkennis proefnotities

Zicht: Matig intense kersenrode kleur.

Neus: Prominente fruitaroma's van kers en kriek worden aangevuld met geroosterde tonen. Het geheel toont een goede verwevenheid met het hout en zachte kruiden.

Smaak: Soepele aanzet wat de tannine betreft. Barstensvol klein rood fruit met in het miidenrif een aanvulling van zwarte besjes. Even ook een snoepjesachtig gevoel met een aangename rondheid. Opnieuw de verwevenheid van het hout en de kruidige aanvulling.  

Ons oordeel

St. Laurent is nauw verwant met de Pinot Noir. Dat merk je zeer duidelijk bij deze wijn. Vele van de goede eigenschappen van deze druif zijn aanwezig in zijn allerbeste betekenis.

Potentieel: Je kan deze wijn onmiddellijk na commercialisatie drinken. Wil je hem laten ouderen, beperk je dan tot een vijftal jaren.

Gastronomie: Pasta's op basis van tomaat, sappige entrecôte, charcuterie en roodbacterie kazen zijn ideale begeleiders.

Zoeken

Winkelwagen

 
Even geduld...