Weingut Leth Riesling Schillingsberg 2017

Volle en rijke Riesling die gedurende 7 maanden rust op zijn droesem. De wijn wordt niet gefilterd. De wijn oogt helder met een tint van jong goud met een groene flits. De neus is tweeledig: alleszins mineralig van aanzet maar ook fruitig met accenten van limoen, perzik, kruisbes en bloesem. Na het walsen een aanvulling van kruiden en specerijen. Op de tong vinden we hetzelfde scenario terug: levendige zuren met een mineraliteit in de aanvulling. Daarna komt weer de limoen opzetten, knapperige jonge ananas met een kransje van honing. De wijn loopt uit op een peperkruidige finale en een volgehouden fraicheur.

Land: 
Oostenrijk
Herkomstbenaming: 
Wagram
Type: 
Witte wijn
Stijl: 
Conventioneel
Domein: 
Weingut Leth - Wagram
€14,90
Druif: 
Riesling
Afsluiting fles: 
kurk
Inhoudsmaat in liter: 
0,75 liter
Aantal flessen in doos: 
6

De Wijn

Ligging wijngaard: Fels am Wagram op de Schillingsberg Ried op 200 tot 220 meter hoogte

Bodem: Rode gravelsteen met een löss onderbodem

Gemiddelde leeftijd van de stokken: 23 jaar

Druiven: 100% Riesling

Vinificatie: Enkel de gezondste druiven, niet aangetast door de botrytis, worden uitgezocht. De druiven worden lichtjes gekneusd en krijgen een koude schilweking gedurende 6 tot 8 uur. Nadien worden ze zachtjes geperst. Na de toevoeging van speciaal geselecteerde gisten start de vergisting in temperaturgecontroleerde inox kuipen.

Opvoeding: De wijn blijft gedurende 6 à 7 maanden rusten op zijn droesem in het roestvrijsstaal. Geen filtering.

Wijnkennis proefnotities

Zicht: Tint van jong goud met een groene flits.

Neus: De neus is tweeledig: alleszins mineralig van aanzet maar ook fruitig met accenten van limoen, perzik, kruisbes en bloesem. Na het walsen een aanvulling van kruiden en specerijen.

Smaak: Op de tong vinden we hetzelfde scenario terug: levendige zuren met een mineraliteit in de aanvulling. Daarna komt weer de limoen opzetten, knapperige jonge ananas met een kransje van honing. De wijn loopt uit op een peperkruidige finale en een volgehouden fraicheur.  

Ons oordeel

Sensualiteit in je glas dat kan deze uiterst verleidelijke Riesling je bieden. Vol en rijk glas wijn die menig Grand Cru of Erstes Gewächs wijnen van de troon zal stoten.

Potentieel: Een mooi gemaakte Riesling heeft het potentieel om dankbaar te ouderen. Je mag hem absoluut reeds in zijn jeugd drinken. Hou je wat meer van de gerijpte fruit en honingtonen drink hem dan tussen zijn vijfde en zijn tiende levensjaar.

Gastronomie: Allerhande kipgerechten waaronder uiteraard de coq au Riesling, witte schimmelkazen, asperges à la flamande, schaal- en schelpdieren en een kalfshaasje. 

Zoeken

Winkelwagen

 
Even geduld...