Weingut Leth Pinot Noir Prestige 2016

Ronduit schitterende Pinot Noir die gedurende 18 maanden rijpt in de allerbeste vaten die uit de Bourgogne komen. Deze parel heeft een uitermate heldere kersenrode kleur. De neus is voornamelijk fruit gedreven waarij het kleine rode fruit toch wel de hoofdrol opeist. Rode besjes, kersen, de typische wilde aardbeien. Het geheel wordt aangevuld met een verweven houttoets en een aangename kruidigheid. De enorm zachte en super aangename tannines verblijden onmiddellijk je smaakgevoel. Uiterst knappe zuurtjes en een evenwicht om ‘U' tegen te zeggen. Daar zijn de kersen en de wilde bosaardbeitjes weer. Mollig van smaak, aanhoudend en vooral overheerlijk!

Land: 
Oostenrijk
Herkomstbenaming: 
Wagram
Type: 
Rode wijn
Stijl: 
Conventioneel
Domein: 
Weingut Leth - Wagram
€15,90
Druif: 
Pinot Noir
Afsluiting fles: 
kurk
Inhoudsmaat in liter: 
0,75 liter
Aantal flessen in doos: 
6

De Wijn

Ligging wijngaard: In Fels am Wagram. De druiven komen voornamelijk van het bovenste gedeelte (300 m) van de Brunnthal wijngaard. Ze hebben een zuidelijke oriëntatie.

Bodem: Diepgaande löss bodems met een hoog kalkgehalte.

Druiven: 100% Pinot Noir

Vinificatie: De Pinot Noir druiven worden met de grootste zorg behandeld omwille van hun broos karakter. Hooguit 2 weken schilcontact zorgen voor de soepelheid in de tannines. Vinificatie tegen 26°C zorgt voor de nodige frisheid en het fruit.
Opvoeding: 18 maanden lagering in de allerbeste eiken vaten die rechtstreeks uit de Bourgogne komen.

Wijnkennis proefnotities

Zicht: Uitermate heldere kersenrode kleur.

Neus: Voornamelijk fruit gedreven aroma's waarij het kleine rode fruit toch wel de hoofdrol opeist. Rode besjes, kersen, de typische wilde aarbeien. Het geheel wordt aangevuld met een verweven houttoets en een aangename kruidigheid.

Smaak: De enorm zachte en super aangename tannines verblijden onmiddellijk je smaakgevoel. Uiterst knappe zuurtjes en een evenwicht om ‘U' tegen te zeggen. Daar zijn de kersen en de wilde bosaardbeitjes weer. Mollig van smaak, aanhoudend en vooral overheerlijk!

Ons oordeel

We hebben lang moeten zoeken om een goede ‘betaalbare' Pinot Noir te kunnen aanbieden. Deze hebben we zeker en vast gevonden met de Pinot Noir Reserve van Weingut Leth. Finesse gekoppeld aan elegantie met een verfijndheid die vakmanschap uitstraalt.

Potentieel: Deze Pinot Noir is onmiddellijk na de commercialisatie al uiterst aangenaam om drinken. Vergis je echter niet, zijn bewaarpotentieel zal je verbazen!

Gastronomie: Vederwild à la Patrijs, kwartel, bosduif en fazant is een perfecte begeleider. Uistekend ook bij een rilette van gans of eend en wildpaté's.  Een vegetarische bereiding van boschampignons zal het ook uitstekend doen. Wil je deze wijn combineren met kaas, ga dan voor een roodbacterie kaas.

Zoeken

Winkelwagen

 
Even geduld...