Weingut Leth Blauer Zweigelt Tregrande Reserve 2017

De Zweigelt krijgt 18 maand houtlagering en wordt niet gefilterd. De wijn heeft een matig intense kersenrode kleur. Vooral fruitige accenten in de neus. Kersen, kersencompote en myrtilles. De smaak is alleszins complexer dan het aroma laat vermoeden. Opnieuw het fruit (gedroogd) dat we ruiken maar tevens verse pruimen en een licht tabak-kruidigheid. Fijne tannine structuur en voldoende lang gedragen finale.

Land: 
Oostenrijk
Herkomstbenaming: 
Wagram
Type: 
Rode wijn
Stijl: 
Conventioneel
Domein: 
Weingut Leth - Wagram
€13,30
Druif: 
Zweigelt
Afsluiting fles: 
kurk
Inhoudsmaat in liter: 
0,75 liter
Aantal flessen in doos: 
6

De Wijn

Ligging wijngaard: In Fels am Wagram in de Zuidwestelijk gelegen Dorner wijngaard op de hoogste toppen van Fels (320m).

Bodem: Onderbodem van grind bedekt met löss.

Druiven: 100% Zweigelt

Vinificatie: De druiven worden gekneusd en worden na toevoeging van speciaal geselecteerde gisten vergist gedurende 10 tot 12 dagen aan 30°C. Enkel de lekwijn wordt gebruikt voor de Réserve.
 
Opvoeding: Gedurende 18 maand in twee en drie jaar oude vaten. Malolactische vergisting in barriques. Geen filtering bij botteling.

Wijnkennis proefnotities

Zicht: Matig intense kersenrode kleur.

Neus: Vooral fruitige accenten in de neus. Kersen, kersencompote en myrtilles.

Smaak: De smaak is alleszins complexer dan het aroma laat vermoeden. Opnieuw het fruit (gedroogd) dat we ruiken maar tevens verse pruimen en een licht tabak-kruidigheid.  Fijne tannine structuur en voldoende lang gedragen finale.

Ons oordeel

Zweigelt is de meest aangeplante rode druif in Oostenrijk. Vaak met wisselend succes. Franz Leth trekt hier duidelijk zijn lijn door en brengt een klassevolle Blauer Zweigelt op de markt. Hij gebruikt hiervoor enkel zijn perswijn en dat merk je ook.

Potentieel: Na het bottelen heeft deze wijn een beetje tijd nodig om zich volledig te ontplooien. Je kan hem dan ook best een beetje rust gunnen en hem drinken tussen zijn derde en zesde levensjaar.

Gastronomie: Pasta's op basis van tomaat, sappige entrecôte, charcuterie en roodbacterie kazen zijn ideale begeleiders.

Zoeken

Winkelwagen

 
Even geduld...