Terranoble Carmenère Reserva 2017

Wijn van 95% Carmenère en 5% Cabernet Sauvignon waarvan 80% zijn opvoeding krijgt in Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 8 maanden. De wijn heeft een intense paarsrode kleur met gekleurde traanvorming. De neus is een bom van vooral fruit (rode bessen, braambessen, zwarte kers, pruim, rijpe vijg). Na walsen neiging naar complexiteit met aanvullingen van mokka, hout, cacao, violetjes en zachte kruiden.
Qua smaak proeven we rijp, vol, rond en sappig met fluwelige, chocoladegeladen tannines. Prachtig evenwicht met een smaak die barst van het fruit, knappe zuurtjes, ondersteuning van het hout en de alcohol. Mokka en caramel vinden we op het einde terug.

Land: 
Chili
Herkomstbenaming: 
Maule Valley
Type: 
Rode wijn
Stijl: 
Conventioneel
Domein: 
Terranoble - Chili
€11,20
Druif: 
Carmenère
Cabernet Sauvignon
Afsluiting fles: 
kurk
Inhoudsmaat in liter: 
0,75 liter
Aantal flessen in doos: 
6

De Wijn

Ligging wijngaard: De druiven zijn afkomstig van niet-geënte Franse stokken uit de omgeving van San Clemente (Maule Valley).

Druiven: 95% Carmenère , 5% Cabernet Sauvignon

Rendement: 80 hl/ha

Werk in de wijngaard : Irrigatie uit de rivier die rechtreeks vanuit de Andes stroomt. Oogst bij volledige rijpheid om het aromatisch potentieel maximaal te benutten.

Vinificatie: De druiven worden ontrist, geplet en gekoeld. Na een koude maceratie gedurende 4 dagen wordt de wijn vergist aan 28°, waarna een postfermentaire maceratie van 8 dagen volgt. Nadien wordt de perswijn aan de lekwijn toegevoegd.

Opvoeding: 80% van de wijn krijgt zijn opvoeding in Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 8 maanden.

Wijnkennis proefnotities

Zicht: Intense paarsrode kleur met gekleurde traanvorming.

Neus: Een bom van vooral fruit (rode bessen, braambessen, zwarte kers, pruim, rijpe vijg). Na walsen neiging naar complexiteit met aanvullingen van mokka, hout, cacao, violetjes en zachte kruiden.

Smaak: Rijp, vol, rond en sappig met fluwelige, chocoladegeladen tannines. Prachtig evenwicht met een smaak die barst van het fruit, knappe zuurtjes, ondersteuning van het hout en de alcohol. Mokka en caramel vinden we op het einde terug.  

Ons oordeel

Prachtige Carmenère met een fluwelige, vrouwelijke toets. Zacht, aangenaam en verlangend. Perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Datgene waar elke rechtgeaarde wijnliefhebber naar op zoek is. Absoluut in de lijn van de Nieuwe Wereldwijnen met véél fruit en een zacht, aangenaam en rijp smaakpallet.

Potentieel: Waarom deze wijn lang bewaren? Hij is zo lekker op jonge leeftijd. Hij is gemaakt met de bedoeling te kunnen genieten van zijn jeugdige fruitaccenten. Wens je deze teaser toch te bewaren haal hem dan zeker voor zijn zesde levensjaar uit de kelder.

Gastronomie: Gezellig met vrienden onder elkaar is alvast een winnende combinatie. Verder gegrild rood vlees waarbij de kruiden zeker niet mogen ontbreken. Stoofpotjes en vederwild zijn andere opties.

Zoeken

Winkelwagen

 
Even geduld...