Terranoble Cabernet Sauvignon Gran Reserva 2013

De exacte samenstelling van deze wijn is 90% Cabernet en 10% Carmenère. Hij gaat gedurende 12 maanden In Franse en Amerikaanse eiken vaten . Nadien wordt de wijn nog gedurende 6 maand op het domein in de fles bewaard alvorens het in commercialisatie komt.. Het resultaat is een wijn met een mooi doordrongen rode kleur met gekleurde tranen die een zeer fijn aromatisch bouquet heeft met een mix van rood en zwart jong fruit fruit enerzijds en gekonfijt fruit anderzijds. Duidelijke rokerige toetsen van de toasting der vaten en cederhout. In de mond proeven we de rijpe sappige tannines die voldoende kracht vertonen. Perfecte integratie van het hout en de alcohol. Bessenfruit, kers vinden we vooral in de smaakaanzet terug. Het fruit blijft de hele smaaksensatie door voldragen. Lange tot aanhoudende afdronk die eindigt in een aanvullende groene peper en een vleugje chocola.

Land: 
Chili
Herkomstbenaming: 
Colchagua Valley
Type: 
Rode wijn
Stijl: 
Conventioneel
Domein: 
Terranoble - Chili
€14,10
Druif: 
Cabernet Sauvignon
Carmenère
Afsluiting fles: 
kurk
Inhoudsmaat in liter: 
0,75 liter
Aantal flessen in doos: 
6

De Wijn

Ligging wijngaard: 85% van de druiven zijn afkomstig van druiven uit de Colchagua Valley en 15% uit de Maule Valley.

Druiven: 90% Cabernet Sauvignon, 10% Carmenère

Werk in de wijngaard : Irrigatie uit de rivier die rechtreeks vanuit de Andes stroomt. Oogst bij volledige rijpheid om het aromatisch potentieel maximaal te benutten.

Rendement: 60 hl/ha

Vinificatie: Het eerste deel van de druiven krijgt een ontristing en enkele dagen koude maceratie gevolgd door vergisting aan 25° en daarna nog een week maceratie. De lek- en perswijn worden samengevoegd.
Het andere deel van de druiven wordt vergist aan 25-28°. Ddaarna nog 2 weken maceratie.

Opvoeding: In Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 12 maanden. Nadien wordt de wijn nog gedurende 6 maand op het domein in de fles bewaard alvorens het in commercialisatie komt.

Wijnkennis proefnotities

Zicht: Mooi doordrongen rode kleur met gekleurde tranen.

Neus: Zeer fijn aromatisch bouquet van een mix van rood en zwart jong fruit fruit enerzijds en gekonfijt fruit anderzijds. Duidelijke rokerige toetsen van de toasting der vaten en cederhout.

Smaak: Rijpe sappige tannines die voldoende kracht vertonen. Perfecte integratie van het hout en de alcohol. Bessenfruit, kers vinden we vooral in de smaakaanzet terug. Het fruit blijft de hele smaaksensatie door voldragen. Lange tot aanhoudende afdronk die eindigt in een aanvullende groene peper en een vleugje chocola.  

Ons oordeel

Een knap staaltje van de vele voldragen wijnen die ons vanuit Chili bereiken! Complex rijk en rijp, toegankelijk, vol en rond… Dit is gewoonweg super voor de liefhebbers van de Nieuwe wereldwijnen.

Potentieel: Dit is een Cabernet Sauvignon die al op jonge leeftijd – vanaf zijn derde levensjaar - genietbaar is. Hij blijft gedurende een hele tijd deze constante hoog kwalitatieve lijn aanhouden. Aangeraden wordt hem toch voor zijn achtste levensjaar te drinken.

Gastronomie: Een sappig en goed afgekruid stukje gegrild rood vlees zal bijna steeds een perfecte harmonie bieden. Verder mag je deze wijn ook serveren bij allerhande stoverijen. Probeer een keer onze vlaamse stoofcarbonaden te bereiden in deze wijn!

Zoeken

Winkelwagen

 
Even geduld...