Stefano Accordini Acinatico Valpolicella Ripasso Classico Superiore
Een Ripasso is een speciale vinificatietechniek. Het is ontstaan in het kielzog van de Amarone en is er een succesvolle afgeleide van! Eenvoudig gezegd gist deze wijn een tweede keer op de suikerrijke pitten en schillen van de Amarone. Een tweede spontane vergisting is het gevolg, meer kleur, kracht en smaak is het resultaat.
De Acinatico is een klassieke Valpolicella blend van 60% Corvina Veronese, 20% Rondinella, 10% Corvinone en 10% Molinara die gedurende 12 maanden rijpt op barriques. Het resultaat is een dieprode wijn met een voornamelijk kruidig aroma met veel fruit en een prachtige inburgering van het cederhout. Een zacht mondgevoel, zoetje, mooie zuren, bittertje in de afdronk, hout mooi geïntegreerd, rijpe, ronde tannines, goede balans. Intense smaken van zoete kers, ingekookt zwart fruit, beetje rokerig, tabak, sigaar... heerlijk!
- klassewijnen met een correcte prijs
- respect voor terroir, druif en producent
- duurzame en kwalitatieve wijnproductie
- gratis verzending vanaf € 75 (België)
- afhaling is ook mogelijk
- prijzen inclusief btw