Stefano Accordini Acinatico Valpolicella Ripasso

Een Ripasso is een speciale vinificatietechniek. Eenvoudig gezegd wordt er enkele maanden na de vergisting van de Valpolicella Classico uitgegiste druiven (vivace) toegevoegd afkomstig van de geconcentreerde Amarone. Een tweede spontane vergisting is het gevolg, meer kleur, kracht en smaak is het resultaat. De Acinatico is een klassieke Valpolicella blend van 60% Corvina Veronese, 20% Rondinella, 10% Corvinone en 10% Molinara die gedurende 12 maanden rijpt op barriques. Het resultaat is een dieprode wijn met een voornamelijk kruidig aroma met veel fruit en een prachtige inburgering van het cederhout. Een zacht mondgevoel, zoetje, mooie zuren, bittertje in de afdronk, hout mooi geïntegreerd, rijpe, ronde tannines, goede balans. Intense smaken van zoete kers, ingekookt zwart fruit, beetje rokerig, tabak, sigaar... heerlijk! 


land
Italië
herkomst
Valpolicella Ripasso Classico Superiore
type
Rode wijn
jaargang
2017
stijl
Conventioneel
domein
Stefano Accordini - Valpolicella
druif
Corvina
Corvinone
Molinara
Rondinella
afsluiting fles
kurk
inhoudsmaat
0,75 liter

Bijlage
€ 15,70
  • klassewijnen met een correcte prijs
  • respect voor terroir, druif en producent
  • duurzame en kwalitatieve wijnproductie
  • gratis verzending vanaf 6 flessen (België)
  • afhaling is ook mogelijk
  • prijzen inclusief btw