Pojer e Sandri Zero Infinito Frizzante

Zero Infinito is een Frizzante! Hij zal dus zeer gematigd mousserend overkomen in het glas. Hij wordt wel op een heel bijzondere manier gemaakt, namelijk 'Col Fondo'. Ofwel op zijn afgestorven gistcellen. De tweede vergisting zal niet op de fles gebeuren maar wel in en inox tank. De wijn zal reeds gebotteld worden voordat de tweede gisting werd beëindigd. Vandaar ook dat het sediment, of de afgestorven gistcellen aanwezig blijven in de fles. Je zal deze opmerken maar weet wel dat dit geheel onschadelijk is. De stokken staan in de Maso Rella wijngaard, gelegen in de Val di Cembra op een hoogte van 800 tot 900 meter en heeft een zuidwestelijke oriëntatie. De wijn wordt gemaakt van de Solaris druif.
De wijn bracht me een aangename verrassing en was verbazend lekker. Het zicht is uiteraard troebel doordat er geen filtering heeft plaatsgevonden en de afgestorven gistcellen aanwezig zijn. De neus geeft een expressie aan fruit met golden delicious, peer, abrikoos, perzik en zelfs exotisch fruit. Verder heel veel florale toetsen. Veel frisheid qua smaak en uitermate sappig! Praktisch heel het geurbouquet zal je tevens proeven in de mond.
Je kan deze wijn op twee verschillende manieren schenken. Je kan hem voorzichtig karafferen om de restdroesem te verwijderen maar de avonturier zal zijn pure smaak wensen en de wijn flink door elkaar te schudden en de wijn zo te schenken.

Land: 
Italië
Herkomstbenaming: 
Vigneti delle Dolomiti IGT
Type: 
Champagne & schuimwijn
Stijl: 
Biologisch
Domein: 
Pojer e Sandri - Trentino
€16,30
Druif: 
Solaris
Afsluiting fles: 
Kroonkurk
Inhoudsmaat in liter: 
0,75 liter
Aantal flessen in doos: 
6

Zoeken

Winkelwagen

 
Even geduld...