Pojer e Sandri Grappa di Muller Thurgau

Momenteel behoren Pojer e Sandri bij de beste Grappa producenten van Italië. Ze hebben met hun hoogwaardige grappa's internationale waardering gekregen. Ze waren trouwens in 1975 de eersten in Italië die Grappa's van 1 druivenras aanboden.
Voor deze grappa wordt de Muller Thurgau van de Palai wijnen. De Muller Thurgau druiven groeien op een hoogte van 550 tot 750 meter en geven een frisse, levendige wijn. Van de restanten na de wijnbereiding, de schillen en pitjes, die marc wordt genoemd, wordt grappa gemaakt. In deze marc is nog iets suiker aanwezig, er wordt gist toegevoegd waardoor iets alcohol ontstaat. De distillatie gebeurt zorgvuldig en geleidelijk via de methode "au bain marie". De pure Grappa bevat 73 à 78 procent alcohol en wordt 6 maanden in roestvrij stalen tanks bewaard. Voor het terugbrengen van het alcoholpercentage naar 48 procent wordt zeer zacht en zuiver mineraalwater gebruikt uit een naburig gelegen bron. Diverse aanpassingen en verfijningen aan de distilleerapparatuur in 1982 en 1993 hebben ervoor gezorgd dat Pojer e Sandri behoren tot de beste ambachtelijke producenten van deze populaire drank. Grappa wordt gemaakt van de druivenpulp, gistcelletjes, pitjes en steeltjes die overblijven na de wijnbereiding. Het druivenras bepaalt dus in belangrijke mate de smaak en het karakter van de Grappa. De grappa van Pojer e Sandri mijdt echet het gebruik van de pitjes en steeltjes zodat je een zeer zachte grappa bekomt.

Kristalheldere grappa met een fruitig aroma van perzik en abrikoos. Zachte en elegante smaak, met vanille, chocolade en cacao.

Land: 
Italië
Type: 
Cognac / Likeuren / Geestrijke dranken
Stijl: 
Conventioneel
Domein: 
Pojer e Sandri - Trentino
€33,00
Druif: 
Muller Thurgau
Afsluiting fles: 
kurk
Inhoudsmaat in liter: 
0,5 Liter
Aantal flessen in doos: 
6

Zoeken

Winkelwagen

 
Even geduld...