Pojer e Sandri Grappa di Chardonnay

Momenteel behoren Pojer e Sandri bij de beste Grappa producenten van Italië. Ze hebben met hun hoogwaardige grappa's internationale waardering gekregen. Ze waren trouwens in 1975 de eersten in Italië die Grappa's van 1 druivenras aanboden.
Voor deze grappa wordt de Chardonnay gebruikt die voor hun meest eenvoudige tafelwijnen zorgt. De chardonnay druiven groeien op een hoogte van 200 tot 700 meter en geven een frisse, levendige wijn. Van de restanten na de wijnbereiding, de schillen en pitjes, die marc wordt genoemd, wordt grappa gemaakt. In deze marc is nog iets suiker aanwezig, er wordt gist toegevoegd waardoor iets alcohol ontstaat. De distillatie gebeurt zorgvuldig en geleidelijk via de methode "au bain marie". De pure Grappa bevat 73 à 78 procent alcohol en wordt 6 maanden in roestvrij stalen tanks bewaard. Voor het terugbrengen van het alcoholpercentage naar 48 procent wordt zeer zacht en zuiver mineraalwater gebruikt uit een naburig gelegen bron. Diverse aanpassingen en verfijningen aan de distilleerapparatuur in 1982 en 1993 hebben ervoor gezorgd dat Pojer e Sandri behoren tot de beste ambachtelijke producenten van deze populaire drank. Grappa wordt gemaakt van de druivenpulp, gistcelletjes, pitjes en steeltjes die overblijven na de wijnbereiding. Het druivenras bepaalt dus in belangrijke mate de smaak en het karakter van de Grappa. De grappa van Pojer e Sandri mijdt echet het gebruik van de pitjes en steeltjes zodat je een zeer zachte grappa bekomt.

Kristalheldere grappa met een licht delicaat aroma. Zuivere, droge smaak, intens, zacht bitter met impressies van fruit als peer/appel.


land
Italië
type
Cognac / Likeuren / Geestrijke dranken
stijl
Biologisch
domein
Pojer e Sandri - Trentino
druif
Chardonnay
inhoudsmaat
0,75 liter

€ 33,00
  • klassewijnen met een correcte prijs
  • respect voor terroir, druif en producent
  • duurzame en kwalitatieve wijnproductie
  • gratis verzending vanaf € 50 (België)
  • afhaling is ook mogelijk
  • prijzen inclusief btw