Pakket 'Veni Vidi Vino Bianco!'

'Veni Vidi Vino Bianco', nu 146,00 € ipv 162,30 €

Pakket van 12 flessen - 3 flessen per wijn:

  • Wit - Tenute Casoli Le Crete Greco di Tufo DOCG - Campania 
  • Wit - Pomodolce Piccolo Derthona Timorasso - Piemonte
  • Wit - Weingut Pfitscher Langfeld Pinot Bianco - Alto Adige
  • Wit - Col del Mondo Kerrias Pecorino - Abruzzo

100% Greco. De wijngaarden liggen op 400 tot 500 meter boven de zeespiegel. De bodem is er rijk aan kalk en klei. Handmatige oogst. Vergisting inox cuves, rijping eveneens in inox gedurende 4 maanden op de droesem. De wijn heeft een strogele kleur. In de neus hebben de vooral fruitige aroma's van peer, ananas, perzik, abrikoos maar eveneens gedroogd fruit en zeste. In de aanvulling komen honing, munt, noten en peper. Mooi smaakprofiel, mineralig, fris met het terugkomende fruit en een aangenaam citrus bittertje op het einde. Er worden slechts 8.000 flessen gemaakt van deze wijn.
 

Piccolo Derthona is een 100% raszuivere Timorasso. De wijn wordt gemaakt volgens de biologische methodes, met handmatige oogst en selectie van de druiven. Daarna rijpt hij enkele maanden in inox. Een heerlijk smakend glas wijn krijg je hier bomvol finesse, mineralen en met een gigantische verfijning gemaakt.

Langfeld is één van die magnifieke Zuid Tiroolse Pinot Bianco's! De Langfeld wijngaarden van Weingut Pfitscher staan op een hoogte die de 500 meter overstijgt. Dit zorgt ervoor dat de wijn zijn broodnodige frisheid zal bezitten. Na de klassieke vinificatie krijgt de wijn nog een korte rijping in tonneaux (500 liter vaten) waardoor hij een licht romige structuur bekomt. Het is voornamelijk de combinatie van deze sublieme frisheid met de gematigde romigheid die de Langfeld zijn kwaliteit geeft!

We hebben een lang gezocht naar een heerlijke Pecorino tegen een aanvaardbare prijs. Met de Col del Mondo Kerrias hebben we hem gevonden. Er wordt gewacht to de druiven de perfecte rijpheid en concentratie bezitten alvorens handmatig te oogsten. Nadien volgt een koude schilweking (18 uur), de vergisting in inox en de rijping gedurende 4 maanden op de droesem. 
De wijn bezit een citroengele kleur en heeft een uitdagend aroma van nectarine, witte perzik, zeste van limoen, Oosterse specerijen en voorjaarsbloesem. De smaak is uiterst aantrekkelijk met wit boomfruit, opnieuw de perzik en notig. De afdronk is vrij complex en blijft lang aanwezig.


land
Italië
type
Witte wijn
afsluiting fles
kurk

€ 146,00
  • klassewijnen met een correcte prijs
  • respect voor terroir, druif en producent
  • duurzame en kwalitatieve wijnproductie
  • gratis verzending vanaf € 75 (België)
  • afhaling is ook mogelijk
  • prijzen inclusief btw