Pakket 'Saude de Portugal!'

'Saude de Portugal', nu 120 € ipv 134,40 € - 12 flessen

  • Rood - Quinta do Filoco Reserva - Douro - 3 flessen
  • Rood - Quinta da Ribeirinha Vale de Lobos Reserva - Tejo - 3 flessen
  • Rood - Dom. Vicente Reserva - Dão - 3 flessen
  • Rood - Casa Clara Monte da Capela Alfrocheiro - Alentejo - 3 flessen

Sublieme prijs/kwaliteit wijn van Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz. De wijn ondergaat een rijping in eiken vaten gedurende 8 maanden. In ons glas vinden we een intense, complexe maar zeer verfijnde, elegante wijn. Weelderige aroma’s van donker bosfruit, chocolade, verse espresso, een licht getoaste toets en een vleugje tabak. Intens volle wijn-smaak met heel wat zwart fruit en een vooral fijne concentratie. Indrukwekkende wijn die uitblinkt in uitmuntendheid.

De rode Reserva is een blend van Trincadeira, Syrah, Cabernet Sauvignon en Aragonês. Manuele oogst en vergisting in inox kuipen. Nadien volgt er een houtrijping van 8 maanden in deels Amerikaanse en deel Franse eiken vaten. Dit geeft een wijn met een diep, robijnrode kleur. Naast het rijke zwarte aanwezige fruit vallen ook de aardse toetsen op. We ruiken ook zoethout, opgelegde kersen, specerijen en paprika. Walsen maakt een zweem van koffie en chocolade vrij. De smaak brengt het vlezige balsamico gevoel terug maar geeft voornamelijk toch wel veel bramen en ander zwart fruit. Ronde tannine, nogal kruidige afdronk. Rijkelijke en sappige wijn!

De rode Reserva van Dom Vicente is een blend van Touriga Nacional en Alfrocheiro. Manuele oogst. De twee druiven volgen elk hun eigen vinificatie-weg. Touriga Nacional vergist in eiken vaten waar hij nadien nog een rijping krijgt van 6 maanden. Alfrocheiro ziet geen hout en ondergaat zijn vinificatie en rijping in inox. De wijn kleurt karmijnrood. In de neus ontdekken we naast het rode en zwarte fruit vooral kruidige en branderige accenten. Licht vegetaal (paprika) ook en een wat aardse aanvulling. Het hout heeft zijn invloed en zit verweven in het geheel samen met de toch presente tannine. De afdronk is voldoende lang en heeft naast het kruidige ook een snuifje tabak.

De Alfrocheiro wijngaarden strekken zich uit aan de Guadiana rivier, tussen Alqueva & Serra do Mendro op een hoogte van 300 meter. Ze profiteren van het daar heersende microklimaat en de unieke terroir wat voor de perfecte conditie zorgt om de moeilijke Alfrocheiro druif tot een optimale rijpheid te brengen. De wijn krijgt bewust geen houtlagering (wel een opvoeding van 8 maanden in inox kuipen) om niet in te boeten in de frisse en minerale structuur van de wijn.
Intense robijnrode kleur. In de neus vinden we een aromatische finesse met zwart bosfruit en donkere kersen. Wat groenkruidigheid zorgt in de neus al voor een zekere frisheid. Qua smaak treffen we een perfect evenwichtige wijn die fris en elegant is van stijl. Naast het fruit ontdekken we zeer zeker zijn minerale structuur. Zachte, elegante tannine en een lange afdronk.

 

land
Portugal
type
Rode wijn
afsluiting fles
kurk

€ 120,00
  • klassewijnen met een correcte prijs
  • respect voor terroir, druif en producent
  • duurzame en kwalitatieve wijnproductie
  • gratis verzending vanaf € 75 (België)
  • afhaling is ook mogelijk
  • prijzen inclusief btw