Pakket 'Nagenieten in Castilla Y Léon'

'Nagenieten in Castilla y Léon', nu 131 € ipv 146 € - 12 flessen

  • Wit - Bodegas Veganzones 912 de Altitud aged on the lees - Rueda (3 flessen)
  • Rood - Viejo Mundo 4 Meses en Barrica - Ribera del Duero (3 flessen)
  • Rood - Lar de Maia 5° - VdT Castilla y Léon (3 flessen)
  • Rood - Bodegas Valderiz Valdehermoso Crianza - Ribera del Duero (3 flessen)

Voor de 'Aged on the lees' worden enkel de Verdejo druiven van 40 jaar oude wijnstokken geselecteerd. De wijngaarden liggen op een hoogte van 700 meter. De wijn rust gedurende 5 maanden op zijn droesem in inox cuves. Hij bulkt dan ook van de mineraliteit en de frisheid. Het is een gastronomisch hoogstaand product dat tot de allerbeste Rueda wijnen mag gerekend worden.

Manuele oogst van de Tempranillo druiven, vergisting gedurende 18 dagen en nadien een opvoeding van 4 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten. Dat resulteert in een wijn met een stevig uitgesproken neus vol sappige rode en zwarte besjes, een waaier aan kruiden, cacao, ceder, vanille en leder. Volle verweven smaak met voldoende body en een goede ondersteuning van het hout.

Manuele oogst van de biologisch geteelde Tempranillo. Houtlagering gedurende 8 tot 12 maanden in Franse eiken vaten gevolgd door een flessenrust van ongeveer 1 jaar.  Het resultaat is ronduit indrukwekkend te noemen. Een werkelijke beauty! Donker rood kleurend en de uitnodigende neus toont reeds zijn complexiteit. Zeer veel fruit met vooral pruim, zwarte kers en braam. Verder zoethout, leder, sigarenkistje, viooltjes en een massa aan kruiden en specerijen. De smaak is diep, krachtig, zacht, vol rond en vooral verweven. Eenvoudigweg subliem smaken bomvol fruit en zeer lang dragend.

Handmatige oogst van de Tempranillo druiven op de Pago de Valdehermoso wijngaarden. Geen gebruik van pesticiden of chemische behandelingen. Behoud van de eigen gistcellen, geen filtering of klaring. Complexiteit troef bij deze Crianza die gedurende 16 maanden rust op 80% Franse en 20% Amerikaanse eiken vaten. Deels nieuwe, deels gebruikte. Stevig kleurend en gezegend met het donkerste fruit samen met de branderige tonen van tabak, cederhout en cacao. Sous-bois, peper en zoethout vullen samen de vanille aan. Deze wijn heeft alles en geeft een unieke, prachtige smaakbeleving.

 

land
Spanje

€ 131,00
  • klassewijnen met een correcte prijs
  • respect voor terroir, druif en producent
  • duurzame en kwalitatieve wijnproductie
  • gratis verzending vanaf € 75 (België)
  • afhaling is ook mogelijk
  • prijzen inclusief btw