Pakket 'España Por Favor!'

'España Por Favor!', nu 148,00 € ipv 164,40 €

Pakket van 12 flessen - 3 flessen per wijn:

  • Rood - Bodegas Arrayan Seleccion - Mentrida
  • Rood - Osaba Mendi by Mendieta Osaba - Rioja
  • Rood - Lar de Maia 5° - Castilla y Léon
  • Rood - Valderiz de Chiripa - Ribera del Duero

30% Syrah, 30% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot en 10% Petit Verdot. De druiven zijn afkomstig van de bij het landgoed aanpalende wijngaarden. Na de 8 maanden houtlagering op Franse eiken vaten, krijgt de wijn nog een rust op de fles gedurende 12 maanden. Er werden geen pesticiden of chemische producten gebruikt. De wijn oogt robijn en kent een schitterende complexe neus met buiten het rode en zwarte fruit ook wilde kruiden als tijm. Verder ervaren we cacao, ceder, tabak, peper, sous-bois en roosjes. De smaak past perfect bij het aroma en vormt een mooi geïntegreerd geheel. Fruitig in de aanzet en kruidig in de finale. Hij is krachtig, zacht, soepel en aanhoudend.

Osaba Mendi is een wijn van enkel maar Tempranillo druiven. De Tempranillo stokken zijn gemiddeld 70 jaar oud. De vergisting vindt plaats in een 'concrete egg'. Nadien volgt er een rijping gedurende 5 maanden in 2e jaars eiken vaten (Frans en Amerikaans).  De wijn is mooi rooddoorkleurd met een paarse rand. Vele fruitaccenten qua aroma met voornamelijk diverse bessen (rood, blauw en zwart). Het fruit komt rijp (helemaal niet overrijp) over. Het bouquet omvat tevens zoetere kruiden en een subtiele houttoets. Zacht mondgevoel waarbij de toegankelijke tannine een perfecte ondersteuning krijgen van de zuren en de alcohol. In de mond proeven we vooral de zwarte braambes, aardbei, kruiden, geroosterde noten en vanille. Pas in de, lange, afdronk proef je dat de wijn een houtlagering heeft ondergaan. Osaba Mendi is een volle en ronde wijn en is gemaakt om te plezieren!

Manuele oogst van de biologisch geteelde Tempranillo. Houtlagering gedurende 8 tot 12 maanden in Franse eiken vaten gevolgd door een flessenrust van ongeveer 1 jaar.  Het resultaat is ronduit indrukwekkend te noemen. Een werkelijke beauty! Donker rood kleurend en de uitnodigende neus toont reeds zijn complexiteit. Zeer veel fruit met vooral pruim, zwarte kers en braam. Verder zoethout, leder, sigarenkistje, viooltjes en een massa aan kruiden en specerijen. De smaak is diep, krachtig, zacht, vol rond en vooral verweven. Eenvoudigweg subliem smaken bomvol fruit en zeer lang dragend.

De Chiripa is de nieuwe wijn van Bodegas Valderiz, de meest persoonlijke wijn van broers Esteban. De Chiripra is gemaakt van Tempranillo  (95%) en Albillo (5%) van wijngaarden geplant door Tomás Esteban. Deze wijngaarden zijn intussen 20 tot 30 jaar oud. De wijngaarden zijn gecertificeerd biologisch. De druiven worden licht geperst en daarna vindt fermentatie plaats in inox. De wijn mag daarna 12 maanden rusten waarvan 30% in hout en 70% in beton en amforen vaten. De wijn is mooi fris met rood fruit zoals kers en bes. In de mond heeft de wijn een aantrekkelijke aanzet. Fris, fruit met goed geïntegreerd een beetje eik maar dan wel zeer licht. Mooi rond en voelt niet te zwaar aan. De Chiripa is een uiterst aangename en geslaagde wijn!

 

land
Spanje
type
Rode wijn
afsluiting fles
kurk

€ 148,00
  • klassewijnen met een correcte prijs
  • respect voor terroir, druif en producent
  • duurzame en kwalitatieve wijnproductie
  • gratis verzending vanaf € 75 (België)
  • afhaling is ook mogelijk
  • prijzen inclusief btw