Pakket 'Een Italiaanse nazomer!'

'Een Italiaanse nazomer', nu 97 € ipv 107 € - 12 flessen

  • Wit - Col del Mondo Sunnae Bianco - Abruzzo (3 flessen)
  • Wit - Assuli Dardinello Zibibbo - Sicilia (3 flessen)
  • Rood - Villa Carumé Nero d'Avola - Sicilia (3 flessen)
  • Rood - Terra Fageto Rosso Piceno - Marche (3 flessen)

Geen typisch product uit de Abruzzo van enkel en alleen maar Trebbiano. Bij Col del Mondo willen ze enkel gaan voor kwaliteit. Voor de witte Sunnae wordt er gekozen voor een blend van 50% Trebbiano, 30% Passerina en 20% Pecorino. Strenge rendementsbeperking en de perfecte rijpheid van de druiven. Handmatige oogst en een koude schilweking van 18 uren. Nadien volgt de vergisting in inox cuves tegen temperatuurcontrole en een rijping van 4 maanden op de lies. 
De wijn heeft een strogele kleur en een zeer zacht karakter. Mirabellen pruimpjes, perzik, toetsje honing en nootjes. De smaak toont een verbazende complexiteit en bezit uiterst frisse zuurtjes. Een perfect geheel dat zorgt voor een uiterst genietbaar glas wijn.

Dardinello is een wijn van 100% Zibibbo. De lokale benaming voor de Muscat d'Alexandrie). De wijngaarden liggen op een hoogte van 200 tot 250 meter in het noordwesten van Sicilia, in Mazara del Vallo. De bodem is er rijk aan kalksteen. Vinificatie in inox kuipen waar de wijn ook 4 à 5 maanden blijft rusten op zijn droesem.
De wijn oogt geelgroen en is zeer helder. Hij bezit een mooi intens geurig boeket van perzik, citrusvruchten en rozenbloesems. In de smaak proef je een lichte ziltigheid en komt het geurfruit duidelijk opnieuw opzetten. Frisse afdronk die voldoende lang duurt. De wijn is perfect in balans en komt bovendien mineraal over. Het is een zeer toegankelijke wijn met rijp fruit & een mooie zachte smaak.

Uiterst gecharmeerd zijn we van deze toegankelijke en vriendelijk geprijsde Rosso Piceno. Klassieke blend van 50% Montepulciano en 50% Sangiovese. De wijngaarden liggen in Pedaso en Campofilone. Geen houtlagering. Zuivere robijn rode tot kersenkleur. De neus opent zich vrijwel meteen met een mooi fruitig - kruidig - vegetaal boeket. Kersen, rode besjes, blauwe bessen, bramen nemen het fruitpakket voor hun rekening en zijn ook de meest dominant aanwezig qua geur. In de mond proef je de frisse accenten en de niet te zware tannine. Ook hier komt er een aangenaam sappig fruitaccent opzetten. Naar het einde toe wat laurier en peper. Alles vormt één mooi geheel zodat het een heerlijk glas wijn is dat voor dagelijks drinkgenot zal zorgen.

Nero d'Avola van jonge stokken die aangeplant staan op een hoogte tot 150 meter op een stenige bodem, bedekt met keien, in het noordwesten van Sicilië. Klassieke vinificatie in inox en rijping op de droesem gedurende 4 maanden. Dit geeft een plezierige, niet zware wijn die geschikt is voor elke wijnliefhebber. De wijn bezit een dieprode kleur. Intense aroma's van rijp rood fruit met een hint van zoethout. Het is vooral een soepele, smakelijke wijn.

 

land
Italië

€ 97,00
  • klassewijnen met een correcte prijs
  • respect voor terroir, druif en producent
  • duurzame en kwalitatieve wijnproductie
  • gratis verzending vanaf € 75 (België)
  • afhaling is ook mogelijk
  • prijzen inclusief btw