Nals Margreid Gries Lagrein Riserva 2012

Intens gave donkere granaatrode kleur. Het minste wat je kan stellen is dat het geheel een zeer uitnodigend bouquet vormt. Aroma’s van rijp fruit (bosbessen, pruim, kersen), chocolade, kruiden (kruidnagel, peper) en ceder. Fluweelzacht mondgevoel met zeer mooi geïntegreerde tannines, een zachte volheid en een levendige frisheid. Uiterst geconcentreerd geheel waar het neusbouquet dit maar op je tong danst. Lange fruitige, chocolade-geladen afdronk.

Land: 
Italië
Herkomstbenaming: 
Alto Adige
Type: 
Rode wijn
Stijl: 
Conventioneel
Domein: 
Nals Margreid - Alto Adige
€21,70
Druif: 
Lagrein
Afsluiting fles: 
kurk
Inhoudsmaat in liter: 
0,75 liter
Aantal flessen in doos: 
6

De Wijn

Ligging wijngaard: De druiven staan op de met oude stokken bezaaide Gries wijngaard nabij Bolzano op een hoogte van 300 tot 500 meter.

Bodem: Stenig (rotsachtig), kalkrijk, leem met porfier. Rijk aan alluviale afzettingen.

Druiven: 100% Lagrein

Vinificatie: Na een manuele oogst volgt er een vinificatie in inox cuves gedurende 18 tot 20 dagen.

Opvoeding: Rijping in barriques gedurende 15 maand.

Wijnkennis proefnotities

Zicht: Intens gave donkere granaatrode kleur.

Neus: Het minste wat je kan stellen is dat het geheel een zeer uitnodigend bouquet vormt. Aroma's van rijp fruit (bosbessen, pruim, kersen), chocolade, kruiden (kruidnagel, peper) en ceder.

Smaak: Fluweelzacht mondgevoel met zeer mooi geïntegreerde tannines, een zachte volheid en een levendige frisheid. Uiterst geconcentreerd geheel waar het neusbouquet dit maar op je tong danst. Lange fruitige, chocolade-geladen afdronk.

Ons oordeel

Lagrein mag dan misschien onbekend, en daardoor onbemind zijn bij het grote publiek. Des te meer een reden om dit waarachtige pareltje te ontdekken. Super geconcentreerd, voldoende complex, heerlijk mondvullend en boeiend van de eerste slok tot de laatste fles.

Potentieel: Lagrein in de Riserva versie is op heel jonge leeftijd zelden toegankelijk. Enige rijping is dus wel aangeraden. Vanaf zijn derde jaar is de wijn stilaan tot volledige ontplooiing gekomen. Op zijn vijfde jaar is hij op zijn best en blijft hij zijn hoogtepunt behouden tot zijn 8e - 10e levensjaar.

Gastronomie: Big wines deserves big dishes! Dit is niet anders met deze klepper. Denk aan alles wat uit het bos komt en dat bij voorkeur een pels heeft. Verder heerlijk bij lamsbout, lamskroon, stoofpotjes en wilde eend.

Zoeken

Winkelwagen

 
Even geduld...