Marco Felluga Mongris 2018

Pure Pinot Grigio met inox vergsiting. De wijngaarden liggen in de Collio DOC; meer bepaald in de dorpjes Farra d'Isonzo, San Floriano en Cormòns. De Collio is een speciaal gebied, een van de eerste gebieden in Italië die een DOC toegewezen kreeg in 1964, het gebied wordt gekenmerkt door de glooiende heuvels. Het klimaat is mild, dankzij de nabijheid van de Adriatische Zee en de bescherming van de bergen, de Julische Alpen, ideaal voor de wijnbouw, met warme dagen en koelen nachten in het voorjaar en milde en delicate zomers. Elke heuvel heeft zijn eigen microklimaat en zandsteen en mergel gronden zijn de ideale leefomgeving voor de wijngaarden en de teelt van de druiven.
De naam Mongris komt van de samentrekking van ‘mono’ (één) druivensoort en het Friuliaanse woord voor Pinot Grigio; Gris.
De wijn is goudgeel van kleur met koperen tinten. Een intens bouquet met uitgesproken aroma’s van acaciabloemen en appels. Op het palet elegant met fruitige smaken en een volle body, goed in balans en een opmerkelijk lange afdronk.

  

Land: 
Italië
Herkomstbenaming: 
Collio DOC
Type: 
Witte wijn
Stijl: 
Conventioneel
Domein: 
Marco Felluga - Friuli
€14,60
Druif: 
Pinot Gris
Afsluiting fles: 
kurk
Inhoudsmaat in liter: 
0,75 liter
Aantal flessen in doos: 
6

Zoeken

Winkelwagen

 
Even geduld...