Zürich

Inleiding

Zürich is het grootste wijngebied van Ost-Zwitserland. Het wijngebied van Zürich bestaat uit de twee oevers van het meer van Zürich, het Limmatdal, het Unterland en het Weinland. Hoewel 60% is aangeplant in rood, wordt de oude witte druivensoort Räuschling algemeen beschouwd als een lokale specialiteit.

De wijnbouw

Er bestaan geen AOC gebieden.

De Räuschling de Zurich is een zeer fruitige wijn met een elegante aciditeit. Hij dient jong gedronken te worden en leent zich als een echt zomerwijntje.

Terroir & Klimaat

Veelal een ondergrond van molasse en leisteen. In het Unterland vinden we kalk en morene terug.

Druivensoorten

De Blauburgunder (Pinot Noir) regeert in het wijngebied Zürich.
Ander rode druivensoorten die voorkomen zijn Regent en Garanoir.
In wit hebben we aanplant van Müller-Thurgau (ook wel Riesling x Sylvaner genoemd), de lokale specialiteit Räuschling, Chardonnay, Gewürztraminer, Pinot Gris en Sauvignon Blanc.

Onze wijnen