Hastings River

Inleiding

De wijngaarden van Hastings River zijn de enige wijngaarden die de laatste jaren vrij zijn van irrigatie. Ze hebben er eenvoudigweg geen behoefte voor.

Het was in 1980 dat de familie Cassegrain de wijnbouw terug op poten zette. Zij zijn toonaangevend geweest voor de andere wine regio's in New South Wales.

Geschiedenis

De wijngeschiedenis van Hastings River gaat terug tot in het jaar 1837. De eerste wijngaard werd er toen aangeplant door de overlevende kolonist Henry Fancourt White. In 1860 waren er reeds 33 wijngaarden aangeplant. Vanaf de jaren 1900 nam de interesse voor de wijnbouw stevig af en Hastings River kende zelfs een periode van 60 jaar zonder wijnbouw.

Klimaat en Terroir

Hoewel Hastings River enorme warme zomers kent, combineert het een hoge luchtvochtigheid aan een hoge regenval. De regio wordt dikwijls beïnvloed door de staart van de tropische stormen vanuit Queensland en de nabijheid van de warme Pacific Ocean.
De beste wijngaarden zijn deze die het meeste van regen gespaard blijven. Deze waar de late zomerse regens beneden het gemiddelde liggen.

Het terroir is zacht glooiend. De bodems variëren sterk in doorlatendheid, diepgang en drainage. Ze zijn meestal alluviaal en vulkanisch. Water resistente gele klei typeert.

Druivenrassen

Een typisch voorkomende druif in Hastings River is de Chambourcin. Het is een rode variëteit van Franse origine die het beste bestand is tegen het uitbundige klimaat. Cabernet Sauvingon en Merlot zijn de andere vooraanstaande rode druivenrassen. In wit heersen de Chardonnay en de Sémillon.

Hastings River

Onze wijnen