Op het etiket moeten vermeld zijn:
- De aanduiding "Champagne" in duidelijke letters
- De merknaam of de naam van de producent
- De plaats van vestiging van de producent
- Bijzonderheden over de cuvée zoals bv. blanc de blancs of rosé
- Het smaaktype in termen van brut, sec,...
- Het alcoholpercentage
- De inhoud van de fles
- Het codenummer waaronder het merk is ingeschreven in de registers van het Comité interprofessionnel du vin de Champagne, voorafgegaan door twee letters.
De twee letters die het codenummer voorafgaan kunnen de volgende zijn:
- CM - Coöperatieve de manipulation
De wijn komt van een coöperatie die van de eigen druiven van haar leden in eigen kelders champagne bottelt en laat rijpen - MA - Marque d'acheteur of marque auxiliaire
Tweede wijn van een producent - NM - Négociant-manipulant
Handelshuis. Deze handelaar oogst of koopt druiven, most of basiswijn en verwerkt ze in zijn kelder. - RM - Récoltant-manipulant
Champagne gemaakt en in de handel gebracht door een wijnboer, met of zonder tussenkomst van een coöperatie - SR - Société des récoltants
Vereniging van wijnboeren die van de oogst van haar leden champagne maakt en bottelt - R - Récoltant
Deze wijnboer laat zijn druiven door een négociant-manipulant in loonarbeid tot wijn verwerken en krijgt de champagne van hem gebotteld terug. - ND - Négociant-distributeur
Handelaar die reeds gebottelde champagne koopt en dan zelf etiketteert.