Portugal

Dom Vicente - Dão

Na meer dan 20 jaar actief te zijn als universitair docent, besloot António Vicente Marques terug te keren naar zijn roots. Om zijn grootvader Vicente te eren besloot hij te investeren in Dão. Zijn project (Artemis) startte in 2015 met het omvormen van de bossen van Carregal do Sal tot een 14 hectare grote wijngaard.

Marquês de Marialva - Bairrada

Marquês de Marialva maakt deel uit van de Adega de Cantanhede in de Bairrada. De wijnen vertegenwoordigen het topgamma van de coöperatieve.
De Bairrada regio staat gekend voor zijn mousserende wijnen, in Portugal ‘espumante’ genoemd. De productie verloopt volgens de methode traditionelle, waarbij de hergisting op fles gebeurd en de gist vervolgens gedegorgeerd wordt.
De onbekende rode Baga druif levert hier wijnen van een zeer mooie kwaliteit. Doorgaans is enig geduld van toepassing voor deze rode wijnen zodat zich uitstekend kunnen ontplooien! 

Quinta da Ribeirinha - Tejo

Quinta da Ribeirinha, gelegen in Póvoa de Santarém op de noordoever van de Tejo rivier, is al meer dan drie generaties lang een familie wijngoed.  Het werd opgericht in de jaren '80 en momenteel staat de jongere generatie met broer en zus Rui en Mariana Cândido aan het roer. Het 95 hectare grote landgoed ligt in het hart van het Bairro-gebied van de Tejo-regio en bestaat uit 60 hectare wijngaarden beplant met inheemse Portugese en internationale druivensoorten.

Casa Clara - Alentejo

In Serpa, op enkele kilometers van Moura, in het hart van Alentejo, ligt Herdade da Capela, één van de 2 eigendommen van Casa Clara. Het is een landgoed met 57 hectare serene heuvels en zachte hellingen, die aflopen naar het meer van Caliços de Pias. Herdade da Capela ligt in de subregio Moura, op de linkeroever van de rivier Guadiana. Casa Clara is in handen van de familie Roque do Vale. Ze zijn al drie generaties actief in de Alentejo. Carlos en Clara Roque do Vale besloten in 1977 om druiven te verbouwen op de familie eigendommen.

Quinta do Crasto Selection Extra Virgin Olive Oil

Hoewel er geen certificaat voor wordt aangevraagd is de olijven boomgaard van Crasto volledig Organic. Het zal dan ook niemand verbazen dat de olijfolies van Crasto van een uitmuntende kwaliteit zijn.

Characteristics
Agricultural practices and phytosanitary treatments
Despite not being officially certified, our olive grove is organically grown (no phytopharmaceutical products or synthetic fertilisers are used).
A light pruning is made every two years to the trees.

Henriques - Madeira

Henriques & Henriques is niet zomaar een Madeira producent, neen het is de enige producent met eigen wijngaarden! In 1995 werd er immers beslist om 10 hectare nieuwe wijngaard aan te planten naast het vinificatiecentrum bij Quinta Grande. Hierdoor verkrijgen ze de volledige controle over het volledige traject om Madeira te produceren en kunnen ze de traditie en eer van de familie hoog houden; het produceren van Madeira’s van uitzonderlijke kwaliteit.

Andresen - Porto

Andresen is verre van een gekende naam voor de liefhebbers van de klassieke porto’s. Het is dan ook een traditioneel familiehuis dat mijlenver weg staat van de overgecommercialiseerde Portohuizen die je op elke uithoek van de wereld kan vinden. Daartegenover staat wel dat Andresen Port in de top 5 staat van de meest gereputeerde porthuizen. Daar waar kwaliteit primeert…

Quinta do Filoco - Douro

Hartje Douro, in Tabuaço tussen Regua en Pinhão ligt Quinta do Filoco. De wijngaarden, 130 hectare in totaal, kijken trots uit over de almachtige Douro rivier en zijrivier Távora. Wondermooie beelden die voorbehouden zijn aan zij die de kans krijgen hier een bezoek te brengen. Quinta do Filoco is een familiebedrijf. De uitgebouwde droom van een lokale jongen, Jeremias de Macedo, die opgroeide in deze regio. Hij kocht verscheidene wijngaarden op om zijn droom Douro wijnen te produceren te realiseren.

Quinta do Crasto - Douro

Quinta do Crasto ligt in het meest schilderachtige gedeelte van de Douro, in Gouvinhas tussen Régua en Pinhão. De naam Crasto werd overgenomen van het Latijnse Castrum wat een Romeins Fort moet voorstellen. Hoewel de geschiedenis van de naam Quinta do Crasto reeds dateert van 1615 gaat de wijngeschiedenis terug tot in het begin van de jaren 1900. Het domein werd in die periode opgekocht door Constantino de Almeida, de oprichter van het vermaarde Porthuis Constantino. Zijn zoon, Fernando de Almeira) nam in 1923 de touwtjes in handen.