Portugal

Vasques de Carvalho - Porto

Vasques de Carvalho is een familiebedrijf. De overgrootvader van de huidige CEO Antonio Vasques de Carvalho verbouwde al druiven sinds de helft van de 19e eeuw. Meestal verkochten ze alles, maar in het excellente Portjaar 1880 besloot José Vasques de Carvalho een groot gedeelte te houden. Een deel van die wijnen is nog steeds in de Lodge van Vasques. In 2016 brachten ze van die voorraad 880 flessen op de markt brengen en een gedeelte wordt nu al gebruikt voor de 40 jaar oude Tawny’s. Halverwege de 20e eeuw veranderde het bedrijf in een Port Wine Dealer en verkochten ze het meeste.

Quinta de Camarate - Sétubal

Quinta de Camarate is een landgoed nabij Azeitão dat sinds 1914 eigendom is van de familie Soares Franco. Van de 120 ha zijn er 39 beplant met wijnstokken. Je vindt er Domingos Soares Franco regelmatig op zijn tractor. Want hoewel hij eigenaar en hoofdwijnmaker is van het imposante familiebedrijf José Maria da Fonseca, zit hij toch het liefst in de natuur tussen de wijnstokken. Terwijl het bedrijf grote volumes produceert van z'n bekendste merken Lancer's en Periquita, ziet Domingos de kleine nevenprojecten zoals Camarate veelal als een hobby.

Adega Mayor - Alentejo

Adega Mayor is de verwezenlijking van de droom van Rui Nabeiro! Deze succesvolle zakenman is de oprichter van de bekende koffie Delta Cafés en heeft naast koffie een grote passie voor wijn. De passie voor wijn leidde tot de bouw van Adega Mayor binnen zijn delta complex in Campo Maior. Het moest niet zomaar een adega worden, maar een uniek bouwwerk dat recht zou doen aan de schoonheid van de omgeving. Adega Mayor is ondertussen een referentie geworden in de Portugese Alentejo en ze produceren verschillende wijnen in diverse prijsklassen.

Adega de Borba - Alentejo

Adega de Borba is opgericht in 1955 en vormt samen met twaalf andere wijnhuizen een coöperatie. Ze waren de eerste in de rij van wijnhuizen die halverwege de twintigste eeuw de handen ineen sloegen om de lokale economie in Alentejo een boost te geven. Dit coöperatieve wijnbedrijf heeft altijd het aanzien gehad en de erkenning gekregen één van de best geoutilleerde wijnbedrijven van Portugal te zijn. Traditionele, Portugese herkenbaarheid wordt gecombineerd met een moderne stijl. Trotse vakmensen werken er aan gezonde kwaliteitswijnen.

Vallegre Vinhos - Douro

Vallegre ligt in het dorpje Sabrosa, nabij Pinhao. Het  is een familiebedrijf, waar momenteel de 5e generatie van de familie het port- & wijnbedrijf runt. Van oudsher  produceert men verschillende port wijnen.  Enkele jaren geleden is men zich ervan bewust geworden, dat de wijngaarden zeer gezonde druiven geeft, en de ideale wijngaarden heeft voor de productie van stille wijnen. Voor het wijn bedrijf Vallegre blijft het domein Quinta da Vista Alegre de belangrijkste,  maar is dan ook het oudste domein.

Soito Wines - Dão

Dão is het oudste wijngebied van Portugal en soms lijkt het er wel dat je op een plek komt waar de tijd stil gestaan lijkt te hebben. En dat je bovendien op een plaats komt waar de natuur zo intens is, dat je er vanaf het moment dat je het ziet, eigenlijk geen afscheid meer van kunt nemen.

Cabriz - Dão

Quinta de Crabriz ligt in het midden van de twee rivieren die de Dão regio doorkruisen, de Mondego en de Dão. We vinden het wijnhuis terug in Carregal do Sal. Het dateert van de 17e eeuw en is één van de beroemdste huizen in Dão. In 1989 kocht Global Wines het stukje geschiedenis dat Quinta de Cabriz is en startte met een zeer ambitieus project in de Dão Sul. In die periode was de verkoop van Dão wijnen sterk teruggelopen.

Herdade do Perdigão - Alentejo

Monforte in de Upper Alentejo is de uitvalbasis van Herdade do Perdigão. Vandaag bezit Herdade do Perdigão een 40-tal hectares aan wijngaarden. Deze zijn voornamelijk beplant met inheemse druivenrassen zoals Antão Vaz, Arinto, Verdelho, Trincadeira, Aragones, Touriga Nacional en Alicante Bouschet. Deze wijngaarden zijn ongeveer een 30 jaren oud. Alentejo is hoofdzakelijk een rood wijngebied. Ook bij Herdade do Perdigão is de productie ongeveer 85% voor rode wijnen.

Quinta do Crasto Selection Extra Virgin Olive Oil

Hoewel er geen certificaat voor wordt aangevraagd is de olijven boomgaard van Crasto volledig Organic. Het zal dan ook niemand verbazen dat de olijfolies van Crasto van een uitmuntende kwaliteit zijn.

Characteristics
Agricultural practices and phytosanitary treatments
Despite not being officially certified, our olive grove is organically grown (no phytopharmaceutical products or synthetic fertilisers are used).
A light pruning is made every two years to the trees.