Portugal

Marquês de Marialva - Bairrada

Marquês de Marialva maakt deel uit van de Adega de Cantanhede in de Bairrada. De wijnen vertegenwoordigen het topgamma van de coöperatieve.
De Bairrada regio staat gekend voor zijn mousserende wijnen, in Portugal ‘espumante’ genoemd. De productie verloopt volgens de methode traditionelle, waarbij de hergisting op fles gebeurd en de gist vervolgens gedegorgeerd wordt.
De onbekende rode Baga druif levert hier wijnen van een zeer mooie kwaliteit. Doorgaans is enig geduld van toepassing voor deze rode wijnen zodat zich uitstekend kunnen ontplooien! 

Quinta da Ribeirinha - Tejo

Quinta da Ribeirinha, gelegen in Póvoa de Santarém op de noordoever van de Tejo rivier, is al meer dan drie generaties lang een familie wijngoed.  Het werd opgericht in de jaren '80 en momenteel staat de jongere generatie met broer en zus Rui en Mariana Cândido aan het roer. Het 95 hectare grote landgoed ligt in het hart van het Bairro-gebied van de Tejo-regio en bestaat uit 60 hectare wijngaarden beplant met inheemse Portugese en internationale druivensoorten.

Casa Clara - Alentejo

In Serpa, op enkele kilometers van Moura, in het hart van Alentejo, ligt Herdade da Capela, één van de 2 eigendommen van Casa Clara. Het is een landgoed met 57 hectare serene heuvels en zachte hellingen, die aflopen naar het meer van Caliços de Pias. Herdade da Capela ligt in de subregio Moura, op de linkeroever van de rivier Guadiana. Casa Clara is in handen van de familie Roque do Vale. Ze zijn al drie generaties actief in de Alentejo. Carlos en Clara Roque do Vale besloten in 1977 om druiven te verbouwen op de familie eigendommen.

Vasques de Carvalho - Porto

Vasques de Carvalho is een familiebedrijf. De overgrootvader van de huidige CEO Antonio Vasques de Carvalho verbouwde al druiven sinds de helft van de 19e eeuw. Meestal verkochten ze alles, maar in het excellente Portjaar 1880 besloot José Vasques de Carvalho een groot gedeelte te houden. Een deel van die wijnen is nog steeds in de Lodge van Vasques. In 2016 brachten ze van die voorraad 880 flessen op de markt brengen en een gedeelte wordt nu al gebruikt voor de 40 jaar oude Tawny’s. Halverwege de 20e eeuw veranderde het bedrijf in een Port Wine Dealer en verkochten ze het meeste.

Soito Wines - Dão

Dão is het oudste wijngebied van Portugal en soms lijkt het er wel dat je op een plek komt waar de tijd stil gestaan lijkt te hebben. En dat je bovendien op een plaats komt waar de natuur zo intens is, dat je er vanaf het moment dat je het ziet, eigenlijk geen afscheid meer van kunt nemen.

Quinta do Crasto Selection Extra Virgin Olive Oil

Hoewel er geen certificaat voor wordt aangevraagd is de olijven boomgaard van Crasto volledig Organic. Het zal dan ook niemand verbazen dat de olijfolies van Crasto van een uitmuntende kwaliteit zijn.

Characteristics
Agricultural practices and phytosanitary treatments
Despite not being officially certified, our olive grove is organically grown (no phytopharmaceutical products or synthetic fertilisers are used).
A light pruning is made every two years to the trees.

Henriques - Madeira

Henriques & Henriques is niet zomaar een Madeira producent, neen het is de enige producent met eigen wijngaarden! In 1995 werd er immers beslist om 10 hectare nieuwe wijngaard aan te planten naast het vinificatiecentrum bij Quinta Grande. Hierdoor verkrijgen ze de volledige controle over het volledige traject om Madeira te produceren en kunnen ze de traditie en eer van de familie hoog houden; het produceren van Madeira’s van uitzonderlijke kwaliteit.

Andresen - Porto

Andresen is verre van een gekende naam voor de liefhebbers van de klassieke porto’s. Het is dan ook een traditioneel familiehuis dat mijlenver weg staat van de overgecommercialiseerde Portohuizen die je op elke uithoek van de wereld kan vinden. Daartegenover staat wel dat Andresen Port in de top 5 staat van de meest gereputeerde porthuizen. Daar waar kwaliteit primeert…

Quinta do Filoco - Douro

Hartje Douro, in Tabuaço tussen Regua en Pinhão ligt Quinta do Filoco. De wijngaarden, 130 hectare in totaal, kijken trots uit over de almachtige Douro rivier en zijrivier Távora. Wondermooie beelden die voorbehouden zijn aan zij die de kans krijgen hier een bezoek te brengen. Quinta do Filoco is een familiebedrijf. De uitgebouwde droom van een lokale jongen, Jeremias de Macedo, die opgroeide in deze regio. Hij kocht verscheidene wijngaarden op om zijn droom Douro wijnen te produceren te realiseren.