Oostenrijk

Weinhof Grill - Wagram

Weinhof Grill ligt in Fels am Wagram, het vroegere Donauland. Het is een klein familiebedrijf dat Franz en Gertrude Grill na de start in 1971 gestaag hebben uitgebreid. Ondertussen wordt de ca. 10 ha grote wijnboerderij beheerd door hun dochter Gudrun Grill-Gnauer.
Na haar studie wijnmanagement aan de wijnschool van Krems en een lange praktijkervaring in een gerenommeerde wijnmakerij, nam Gudrun in 2009 het bedrijf van haar ouders over. Vader en moeder zijn echter nog steeds actief betrokken bij de wijngaard en de kelder.

Weingut Minkowitsch - Weinviertel

Weingut Minkowitsch ligt in Mannersdorf an der March in de Oostenrijkse Weinviertel. Het is een klassiek familiebedrijf. Agnes Minkowitsch heeft de touwtjes er momenteel in handen. Ze is aanwezig bij elke stap van het wijndomein. Gaande van de wijngaarden, de productie tot de verkoop. Haar man Lukas Lehner staat haar bij met raad en daad maar moet zich voornamelijk bezig houden met zijn eigen wijndomein. Vader Josef en moeder Jutta zijn beiden nog zeer actief in het familiebedrijf. De 7 hectares wijngaarden liggen in de grootste Oostenrijkse wijnregio; Weinviertel.

Schmelzer Horst+Georg - Burgenland

De wijngaarden van het Weingut Schmelzer Horst+Georg vinden we in Gols, de grootste wijngemeente van Oostenrijk. Burgenland dus rond en om de Neusiedlersee. De familie Schmelzer is al generaties lang betrokken bij de wijnbouw. In 1995 namen de broers Horst (°1968) en Georg (°1965) het roer van hun vader over. Horst houdt zich voornamelijk bezig met de wijngaarden, terwijl Georg de marketing verantwoordelijke is. Beiden zijn echter Celler-masters en dus de verantwoordelijken voor de vinificatie. Het wijngebied is 12 ha groot en staat voor 70% aangeplant met rode druivenrassen.

Heinrich Hartl - Thermenregion

Het Weingut Heinrich Hartl kunnen we vinden in Oberwaltersdorf, een wijndorpje temidden de Thermenregion. Gedurende zeven generaties is het domein in familiehanden. Heinrich Hartl beheert, samen met zijn vrouw Marie-Sophie, de 15 hectares eigen wijngaarden. Verder worden er nog 3 ha gehuurd. Er wordt in verhouding 70/30 rode/witte wijn geproduceerd. De rode druivenrassen in aanplant zijn Pinot Noir, St. Laurent, Zweigelt, Cabernet Sauvignon, Merlot, Blauburger en andere lokale druivenrassen. In wit vinden we er dé specialiteit van Thermenregion, Rotgipfler.

Brindlmayer Karl - Traisental

Weingut Karl Brindlmayer is gelegen in Traismauer-Wagram. Al meer dan 150 jaar is de familie Brindlmayer actief in de wijnbouw. Sedert 1984 is het Karl Brindlmayer Senior die het wijndomein beheert samen met zijn vrouw Christine en hun zoon Karl Brindlmayer Junior. De totale oppervlakte aan wijngaarden bedraagt 12 ha. Deze liggen in de DAC Traisental. Weingut Karl Brindlmayer streeft ernaar om jaar na jaar hoogstaande fruitgedreven druifeigen wijnen te maken. Ze doen dit met het grootste respect voor de natuur. Ze zijn dan ook gecertificeerd 'Nachhaltig Austria'  (duurzaamheid).

Weingut Leth - Wagram

Weingut Leth is een echt familiebedrijf dat we terugvinden in Fels am Wagram, het vroegere Donauland. Met Franz en Erich Leth is het reeds de derde generatie die het roer in handen heeft. Opvolging is reeds verzekerd want zoon Franz Jr. staat klaar om in de voetsporen van zijn vader te treden. Het domein is een nog vrij jong bedrijf dat werd opgericht in de jaren ’60.