Frankrijk

Champagne Labbé & Fils

Champagne Labbé & Fils zit genesteld in het hart van de Montagne de Reims, in Chamery. De Champagne wordt er geproduceerd in een familiale sfeer. Het landgoed werd in het begin van de 20e eeuw een wijndomein onder beheer van Maurice Bonet. Vier generaties later is dit landgoed, dat gestaag is gegroeid, in handen van de achterkleinkinderen Damien en Jérôme. Zij hebben momenteel de leiding hebben over het wijndomein. Sinds 1975 zijn ze récoltant manipulant en doen ze alles in eigen beheer. De Champagnes weerspiegelen de uitdrukking van de prachtige terroirs.

Sarrazin Michel - Bourgogne

Domaine Michel Sarrazin & Fils is een echt familiedomein in het hartje van de Bourgogne, in de Côte Chalonaisse, 30 km ten zuiden van Beaune. Voor het ontstaan van dit domein moeten we terug gaan tot in de 17de eeuw. Het domein ontwikkelde zich verder onder Michel Sarrazin die het beheer in 1964 van zijn ouders overnam en als eerste de wijn op het domein liet bottelen. Zijn twee zonen Guy en Jean-Yves kwamen het familiedomein versterken in respectievelijk 1986 en 1992.

Château Guéry - Languedoc

Château Guéry ligt in Azille, hartje Minervois. Het domein is een samenvoeging van 2 families wijnbouwers; namelijk deze van Antoine en Maguy Guéry en deze van René-Henry en Florence Guéry. De jonge René-Henry Guéry is wijnbouwer in hart en nieren. De 23 ha wijngaarden liggen er op een mozaïek van verschillende terroirs maar toch kunnen we voornamelijk stellen dat de meeste bodems arme kalkhoudende kleibodems zijn. Naast de klassieke Minervois worden een aantal opmerkelijke Vin de pays gemaakt. De haast altijd aanwezige wind speelt hier een bepalende rol in het terroir.

Domaine de Montine - Rhône

Het domein Montine, reeds drie generaties een familiebedrijf, ligt in Grignan in de Provencaalse Drôme. Het domein is een oude boerderij van het kasteel  van Grignan dat zijn bekendheid te danken heeft aan de markiezin van Sévigné. Vandaag beslaat het domein 80 hectare waarvan 65 ha bestaat uit wijngaarden.: deze bevinden zich in de appellaties Grignan-les-Adhémar, Côtes-du-Rhône en vinsobres, een cru uit de Côtes-du-Rhône. In 1987 volgen Jean-Luc en Claude Monteillet hun vader op en maken een uitzonderlijk gamma wijnen.

Château La Peyre - Saint-Estèphe

Het familiedomein Château La Peyre vinden we in het hart van de appellation Saint-Estèphe, Médoc, Bordeaux. Na de tweede wereldoorlog besloot slagersgast Raymond Rabiller een hectare aan wijngaarden te huren en een leven in de wijnbouw te starten. In 1989 gaf hij de scepter door aan zijn zoon René Rabiller. Samen met zijn vrouw Dany is hij vandaag de bezieler van het Château La Peyre en de acht hectare aan wijngaarden.

Domaine des Remparts - Bourgogne

Domaine des Remparts is gelegen in het meest noordelijke deel van de Bourgogne, meer bepaald in Saint-Bris-Le-Vineux. Al 19 generaties lang maakt de familie Sorin in de Côtes d’Auxerre prachtige wijnen. Echte authentieke Bourgogne wijnen afkomstig van wijngaarden die gelegen zijn op de beste percelen met beste gronden. Zoon Thomas is inmiddels in het bedrijf werkzaam als hoofd wijnmaker en hij heeft het vak met de paplepel ingegoten gekregen. Vader en moeder Sorin zijn net als een groot deel van de familie werkzaam in het bedrijf.

Bouzereau Philippe - Meursault

Aan de voet van het prachtige oude kasteel Citeaux liggen de wijngaarden van familie Bouzereau, in het hart van het dorp Meursault. Wijnbouw en wijnbereiding is al negen generaties lang een echte familietraditie. Sinds 2006 staat Philippe Bouzereau aan het hoofd van dit wijndomein, dat hij het met passie leidt. Zijn vakkennis en gedrevenheid komen tot uiting in de ontwikkeling van grote Bourgogne wijnen.

Domaine de Montfin - Corbières

Wanneer Jerome Esteve en zijn vrouw in 2002 hun intrek namen in het Domaine de Montfin hadden ze er reeds een hele zoektocht opzitten. Ze zochten specifiek naar zeer oude stokken Carignan. Toen ze ontdekten dat de wijngaarden van het Château Montfin van het jaar 1930 dateren was hun keuze snel gemaakt. Ze hebben een zeer kleine productie voor hun, naar Corbières normen 20 hectares groot domein. Sinds het jaar 2009 zijn ze volledig biologisch gecertificeerd.

Château La Bridane - Bordeaux


Château La Bridane behoort al gedurende 3 generaties toe aan de families Blancan en Saintout en bevindt zich aan de westkant van het dorpje Saint-Julien. Het rendement wordt bewust beperkt gehouden om de beste kwaliteit te bereiken. De oogst gebeurt mechanisch, maar er wordt een strenge selectie gedaan alvorens de persing gebeurt. Château La Bridane maakt kwaliteitswijnen met een lange afdronk en een zeer typisch parfum, te danken aan de ondergrond van kiezelstenen.