Frankrijk

Marcel de Normont - Bourgogne

Marcel de Normont is een gecreëerde naam door Domaine de Rochebin. De druiven worden ingekocht en op het domein bewerkt en gevinifieerd. Onder de naam Marcel de Normont brengt het Domaine de Rochebin de meer bekendere appellaties uit het zuiden van Bourgogne op de markt zoals Saint-Véran en Pouilly Fuissé. Ze doen dit in hun typische stijl en gaan niet op zoek naar complexiteit.

Vincent Latour Meursault Clos du Magny, Meursault

Domaine Vincent Latour ligt in Meursault en bestaat sinds 1972. Vincent heeft sinds 1998 de leiding van het domein. Hij doet dit op een zeer gedreven manier en acteert op het hoogste niveau. Het totale arsenaal aan wijngaarden is 8 hectare groot. Vincent werkt er met oudere wijnstokken en hij zorgt voor lage rendementen. Hij zorgde ook voor een hogere kwaliteit van stoksoorten die onmiskenbaar een grote kwaliteit hebben op de wijnen. Deze druivenstokken produceren immers trossen met kleine druiven waardoor er een hogere concentratie verkregen wordt.

Domaine de Rochebin - Bourgogne

Domaine de Rochebin bevindt zich in de het zuiden van de Bourgogne, in de Macon regio. Het is in het dorpje Azé, een goede 20 kilometer van het bekendere Fuissé dat we het domein zullen vinden. Domaine de Rochebin heeft een hele wijngeschiedenis achter zich. Het bestaat immers reeds sinds 1921, en legde zich begin jaren 1970 volledig toe op de wijnbouw. Momenteel verbouwen ze er 55 hectare aan wijngaarden.

Colin Marc, Bourgogne

Het domein werd in 1970 opgericht door Marc Colin en omvat 12 ha aan wijngaarden. Deze zijn goed voor 26 appellations in St Aubin (waar de meeste van de 1er Crus worden geproduceerd), Santenay, Chassagne en Puligny, inclusief enkele Montrachet. Vele percelen werden geërfd van vorige generaties Colin en Ponavoy, waarvan sommige al meer dan een eeuw in de familie zijn. Vandaag de dag runnen Marc's kinderen Damien en Caroline de show na het vertrek van hun broers Pierre-Yves en Joseph die respectievelijk in 2005 en 2017 hun eigen projecten hebben opgezet.

Jouard Vincent & François - Bourgogne

Op de Place de l'église, hartje Chassagne Montrachet kan je het Domaine Vincent & François Jouard vinden. Het is een familiebedrijf met een geschiedenis die teruggaat tot in 1820. Sinds 1990 zwaaien de broers Vincent & François er de plak. Ze bezitten een dikke 11 hectare aan wijngaarden (4ha rood en 7 ha wit). De druivenstokken zijn gemiddeld een 50 jaar oud en liggen verspreid over diverse lieu-dits. Hun beste percelen zijn de 1ers crus Morgeot, Les Chaumeés, Clos de la Truffière en La Maltroie en uiteraard de grand cru Batard Montrachet.

Maratray-Dubreuil - Bourgogne

Domaine Maratray Dubreuil vinden we in Ladoix-Serrigny ten noorden van de Côte de Beaune. Dit familiale wijngoed is reeds drie generaties in handen van de familie Maratray. Nadat hun vader Maurice in 1997 op rust ging veranderden broer François-Xavier en zus Marie-Madeleine de naam van Domaine Maurice Maratray naar de huidige benaming en brachten ze zodoende eer aan hun moeder.

Champagne Pierre Legras

Champagne Pierre Legras is een kleine, onafhankelijke champagneboer, gevestigd in Chouilly, 1 van de 17 Grand Cru dorpen in de Champagne. Het huis werd opgericht in 1662 en was daarmee de allereerste wijnboer in de Champagne. De huidige generatie is onder leiding van Vincent en Marcelline. Ze produceren jaarlijks zo’n 20.000 flessen en werken biologisch.

Château Guéry - Languedoc

Château Guéry ligt in Azille, hartje Minervois. Het domein is een samenvoeging van 2 families wijnbouwers; namelijk deze van Antoine en Maguy Guéry en deze van René-Henry en Florence Guéry. De jonge René-Henry Guéry is wijnbouwer in hart en nieren. De 23 ha wijngaarden liggen er op een mozaïek van verschillende terroirs maar toch kunnen we voornamelijk stellen dat de meeste bodems arme kalkhoudende kleibodems zijn. Naast de klassieke Minervois worden een aantal opmerkelijke Vin de pays gemaakt. De haast altijd aanwezige wind speelt hier een bepalende rol in het terroir.

Domaine de Montine - Rhône

Het domein Montine, reeds drie generaties een familiebedrijf, ligt in Grignan in de Provencaalse Drôme. Het domein is een oude boerderij van het kasteel  van Grignan dat zijn bekendheid te danken heeft aan de markiezin van Sévigné. Vandaag beslaat het domein 80 hectare waarvan 65 ha bestaat uit wijngaarden.: deze bevinden zich in de appellaties Grignan-les-Adhémar, Côtes-du-Rhône en vinsobres, een cru uit de Côtes-du-Rhône. In 1987 volgen Jean-Luc en Claude Monteillet hun vader op en maken een uitzonderlijk gamma wijnen.

Domaine des Remparts - Bourgogne

Domaine des Remparts is gelegen in het meest noordelijke deel van de Bourgogne, meer bepaald in Saint-Bris-Le-Vineux. Al 19 generaties lang maakt de familie Sorin in de Côtes d’Auxerre prachtige wijnen. Echte authentieke Bourgogne wijnen afkomstig van wijngaarden die gelegen zijn op de beste percelen met beste gronden. Zoon Thomas is inmiddels in het bedrijf werkzaam als hoofd wijnmaker en hij heeft het vak met de paplepel ingegoten gekregen. Vader en moeder Sorin zijn net als een groot deel van de familie werkzaam in het bedrijf.