La Taille Aux Loups Clos de la Bretonnière 2014

Dat Jacky Blot met het Domaine de la Taille aux Loups juweeltjes maakt van de Chenin Blanc bewijst deze 'Bretonnière' alweer een keertje!
Wel geef ik graag mee dat deze Vouvray in 2014 gedeklasserd werd tot een Vin de France. Dit komt omdat de eigenzinnige Jacky Blot de druiven laat fermenteren in Monlouis, buiten de grenzen van Vouvray dus. Wees gerust de druiven zijn wel degelijk afkomstig uit de wijngaarden van Vouvray. Het is dus eigenlijk een Vouvray die geen Vouvray mag zijn!
We laten het alleszins niet aan ons hart komen want de inhoud imponneert van start tot einde. Alles start met een manuele oogst van de druiven. Een rendementsbeperking van 35 hl/ha wordt er toegepast en het resultaat rijpt ook nog eens gedurende een jaar in eiken vaten (waarvan 1/4 nieuw zijn).
Strogeel en helder van kleur. Een zeer intense, complexe neus volgt. Een mengeling van exotisch fruit, wit bloomfruit, citrus en acacia samen met het perfecte geïntegreerde hout zijn het meest waarneembaar. De mond zet mineraal/fris aan maar al vlug volgt er een vettige toets. Prachtig fruit en een beetje caramel kunnen proeven. Een intense lange finale zorgt ervoor dat dit een gastronomische wijn is van topklasse!

Land: 
Frankrijk
Herkomstbenaming: 
Vouvray
Type: 
Witte wijn
Stijl: 
Biologisch
Domein: 
Domaine de la Taille aux Loups (Jacky Blot) - Loire
€24,80
Druif: 
Chenin Blanc
Afsluiting fles: 
kurk
Inhoudsmaat in liter: 
0,75 liter
Aantal flessen in doos: 
6

Zoeken

Winkelwagen

 
Even geduld...