Heinrich Hartl Rotgipfler Gumpoldskirchen, Thermenregion
De Rotgipfler druif is samen met de Zierfandler een specialiteit uit de Thermenregion. De wijngaarden liggen in Landgraft, Pfaffstätten en Satzfeld in Oberwaltersdorf. De druiven worden manueel geoogst in verscheidene tries waarbij de gebotrytiseerde druiven worden gescheiden van de niet-gebotrytiseerde. Ze krijgen beiden een verschillende vinificatie. De aangetaste edelrot druiven worden onmiddellijk ontrist en geperst. De gewone druiven krijgen een koude schilweking van 8 uren. Volgt een gedeeltelijke spontane vergisting en nadien nog een gedeeltelijke malolactische gisting. De opvoeding is in roestvrij stalen kuipen voor 2/3%, terwijl de overige 1/3% gedurende enkele maanden zijn opvoeding krijgt in gebruikte eiken foeders. Bovenstaand klinkt al zeer complex en dat is net de kerneigenschap van deze Rotgipfler! Strogeel van kleur met groene reflecties. Een neus die fluwelig is en telkens weer nieuwe elementen prijs geeft. Honingmeloen, mirabelle pruimpjes, ananas, perzik, abrikoos, sinaasappelschil, oranjebloesems van bij de start... Na het walsen rijpe gele appel, zachte honing, munt, anijs, amandel en hooi. De smaak is mineraal, uiterst fruitig (verse ananas en honingmeloen), verrassend fris en gereduceerd krachtig. Samengevat: een uiterst complexe, mooi smakende wijn.
- klassewijnen met een correcte prijs
- respect voor terroir, druif en producent
- duurzame en kwalitatieve wijnproductie
- gratis verzending vanaf € 75 (België)
- afhaling is ook mogelijk
- prijzen inclusief btw