Heinrich Hartl Rotgipfler 2016

De Rotgipfler druif is samen met de Zierfandler een specialiteit uit de Thermenregion. De wijngaarden liggen in Landgraft, Pfaffstätten en Satzfeld in Oberwaltersdorf. De druiven worden manueel geoogst in verscheidene tries waarbij de gebotrytiseerde druiven worden gescheiden van de niet-gebotrytiseerde. Ze krijgen beiden een verschillende vinificatie. De aangetaste edelrot druiven worden onmiddellijk ontrist en geperst. De gewone druiven krijgen een koude schilweking van 8 uren. Volgt een gedeeltelijke spontane vergisting en nadien nog een gedeeltelijke malolactische gisting. De opvoeding is in roestvrij stalen kuipen voor 90%, terwijl de overige 10% gedurende enkele maanden zijn opvoeding krijgt in gebruikte eiken vaten. Bovenstaand klinkt al zeer complex en dat is net de kerneigenschap van deze Rotgipfler! Strogeel van kleur met groene reflecties. Een neus die fluwelig is en telkens weer nieuwe elementen prijs geeft. Honingmeloen, mirabelle pruimpjes, ananas, perzik, abrikoos, sinaasappelschil, oranjebloesems van bij de start... Na het walsen rijpe gele appel, zachte honing, munt, anijs, amandel en hooi. De smaak is mineraal, uiterst fruitig (verse ananas en honingmeloen), verrassend fris en gereduceerd krachtig. Samengevat: een uiterst complexe, mooi smakende wijn.

Land: 
Oostenrijk
Herkomstbenaming: 
Thermenregion
Type: 
Witte wijn
Stijl: 
Biologisch
Domein: 
Heinrich Hartl - Thermenregion
€13,90
Druif: 
Rotgipfler
Afsluiting fles: 
screwcap
Inhoudsmaat in liter: 
0,75 liter
Aantal flessen in doos: 
6

Zoeken

Winkelwagen

 
Even geduld...