Grattamacco Bolgheri Superiore Rosso

Deze wijn is beschikbaar op aanvraag. Indien interesse, stuur een mail naar info@wijnkennis.be.
Minimumafname: 6 flessen

De topcuvée van Grattamacco is gemaakt van 65% Cabernet Sauvignon,  20% Merlot en 15% Sangiovese. De wijngaard ligt 100 meter boven zee niveau. De bodem bestaat voornamelijk uit kalkrijke zandsteen, mergel en kalkrijke klei. De wijngaard is slechts 10 hectare groot en geeft een opbrengst van 45 hl per hectare. De oogst vindt handmatig plaats en enkel de gezondste druiven worden geplukt. Het kneuzen van de druiven vindt nog op de oude traditionele manier plaats namelijk met de hand om zo niet te veel harde tannine in de wijn te krijgen. Hierna vergist de most door de natuurlijke gistcellen in een open eiken vat en dit duurt zo’n 10 dagen. Hierna direct de malolactische vergisting in rvs tanks waar het de hele winter verblijft. In februari pompt men de wijn over naar nieuwe als gebruikte eiken vaten waar het voor 18 maanden blijft rijpen. Tenslotte nog een fles rijping van 12 maanden.
Deze Bolgheri Superiore, het paradepaardje van het wijnhuis, is bijgevolg een Bordeaux-blend met een Italiaans kantje. De Cabernet en Merlot zorgen voor het karakter en de power in de wijn, daar waar de Sangiovese de wijn frisheid en elegantie geeft. Een echte klasbak die bovendien mooi kan ouderen! 
Verfijnde aroma’s van bessen en cassis evenals mediterrane kruiden. Het hout is subliem verweven en bied een elegante en zoetige kruidige ondersteuning. De smaak is opmerkelijk fris met zeer mooie zachte tannine en veel complexiteit


land
Italië
herkomst
Bolgheri
type
Rode wijn
stijl
Biologisch
domein
Grattamacco - Toscana
druif
Cabernet Sauvignon
Merlot
Sangiovese
afsluiting fles
kurk
inhoudsmaat
0,75 liter

Beschikbaar op aanvraag
  • klassewijnen met een correcte prijs
  • respect voor terroir, druif en producent
  • duurzame en kwalitatieve wijnproductie
  • gratis verzending vanaf € 50 (België)
  • afhaling is ook mogelijk
  • prijzen inclusief btw