Gomariz X Albarino, Ribeiro

Het is wachten op de nieuwe jaargang 2021. De botteling is voorzien in april. De wijn zal waarschijnlijk tegen juni opnieuw beschikbaar zijn.

De Hoofdzakelijk Albarino druiven (95% + Treixadura 5 %) staan aangeplant op terrassen van schistbodems aan de Avia rivier. De As Penelas Estate wijngaard, waar de druiven aangeplant staan, ligt in Barro de Gomariz. De druiven worden er biologisch geteeld (geen kunstmest of geen insecticides worden er gebruikt). Na een manuele oogst is er een strenge selectie van de druiven. De druiven worden ontsteeld en zachtjes gekneusd en geperst. De vinificatie vindt plaats in temperatuurgecontroleerde inox cuves tegen een lage temperatuur. De wijn rust op zijn lie tot in mei volgend op het oogstjaar.
De wijn oogt helder geelgroen. In de neus ervaren we onmiddellijk een prettig limoen-zesty gevoel, knisperende groene toetsen, granny smith en geel steenfruit (abrikoos). Bij het proeven is er dadelijk de fantastische mineraliteit die de wijn tot het einde zal dragen. Een licht vettig toetsje in het middenrif. Gomariz X is een frisse wijn bruisend van de vitaliteit. Geniet ervan bij de meest verse zeevruchten zoals kokkels of langoustines.


land
Spanje
herkomst
Ribeiro
type
Witte wijn
jaargang
2020
stijl
Biologisch
domein
Coto de Gomariz - Galicia
druif
Albarino / Alvarinho
Treixadura
afsluiting fles
kurk
inhoudsmaat
0,75 liter

Tijdelijk uitverkocht
  • klassewijnen met een correcte prijs
  • respect voor terroir, druif en producent
  • duurzame en kwalitatieve wijnproductie
  • gratis verzending vanaf € 50 (België)
  • afhaling is ook mogelijk
  • prijzen inclusief btw