Ferghettina Franciacorta Milledi Brut 2013

De waanzin omtrent bubbels nabij! Uw perfecte begeleider bij een feestelijke avond! Franciacorta in zijn allergrootste vorm. Elegantie, finesse, mineraliteit zijn de hoekstenen van het huis Ferghettina. 36 maanden sur lattes zorgen voor een toegevoegde waarde in de vorm van rijpheid en rijkheid. Dit is een omonkeerbare verandering in uw drinkebroedersleven!

Land: 
Italië
Herkomstbenaming: 
Franciacorta
Type: 
Champagne & schuimwijn
Stijl: 
Conventioneel
Domein: 
Ferghettina - Franciacorta
€33,20
Druif: 
Chardonnay
Afsluiting fles: 
kurk
Inhoudsmaat in liter: 
0,75 liter
Aantal flessen in doos: 
6

De Wijn

Ligging wijngaard: Corte Franca (Brescia). De druiven zijn afkomstig van verschillende wijngaarden. Gelegen op 820 meter hoogte. De bodem is er rijk aan kalk en klei

Druiven: 100 % Chardonnay

Werk in de wijngaard: Manuele oogst in kleine bakjes van maximum 18 kg.

Vinificatie: Onmiddellijk na de oogst volgt er een zachte persing om met de beste sappen te kunnen werken. Gekweekte gistcellen worden toegevoegd. Koude schilweking in roestvrij stalen vaten waarna de alcoholische gisting kan starten tegen 18°C.

Opvoeding: Geen houtlagering. Tijdens de lente die volgt op de oogst wordt de liqueur de tirage toegevoegd en gaan de flessen de kelder in voor een rustperiode van 36 maand. Na het degorgeren blijven de flessen nog 2 maand op het domein alvorens in commercialisatie te gaan.

Wijnkennis proefnotities

Zicht: De wijn oogt sprankelend strogeel met een royale mousse en een festijn aan de meest verfijnde belletjes.

Neus: Breed en gul aroma met geuren van citrusfruit, gekonfijte gele vruchten, praliné en de onvermijdelijke brioche.

Smaak: Prachtige diepte, verfrissende zuren en een eindeloze mineraliteit. We proeven een wonderlijke combinatie van de belletjes, de frisheid en volheid. Een aanhoudend genot van feestende belletjes. 

Ons oordeel

Ongemeen groots en dit zonder in verdere superlatieven te vervallen. Deze Blanc de Blancs laat zonder enige problemen vele Champagnes het nazien geven. Het is een gigant van een bubbel die synoniem staat voor vreugde!

Potentieel: Neem het jaar van de millisimato + 36 maand. Dan heb je ongeveer de datum van het degorgement. Tel hierbij een maximum van 10 jaar en je hebt ongeveer een idee waar zijn einddatum ligt. Let wel, het moment dat dit genot op de markt komt is het bedoeld in het glas te belanden!

Gastronomie: Kreeft, krab, oester zullen het ultieme genot nog een trapje hoger brengen. Dit is een maaltijd bubbel waar je probleemloos kan experimenteren met visgerechten en gerechten van wit vlees. Probeer er tevens een keer een kaas ‘Ubriaco’ oftewel zatte kaas uit de Veneto regio bij

Zoeken

Winkelwagen

 
Even geduld...