Weinhof Grill - Wagram

Weinhof Grill ligt in Fels am Wagram, het vroegere Donauland. Het is een klein familiebedrijf dat Franz en Gertrude Grill na de start in 1971 gestaag hebben uitgebreid. Ondertussen wordt de ca. 10 ha grote wijnboerderij beheerd door hun dochter Gudrun Grill-Gnauer.
Na haar studie wijnmanagement aan de wijnschool van Krems en een lange praktijkervaring in een gerenommeerde wijnmakerij, nam Gudrun in 2009 het bedrijf van haar ouders over. Vader en moeder zijn echter nog steeds actief betrokken bij de wijngaard en de kelder.
Gudrun besteedt naast de klassieke Grüner Veltliner ook speciale aandacht aan de Roter Veltliner. Dit oude, bijna vergeten ras wordt jaar na jaar geproduceerd aan een zeer hoge kwaliteit. Maar ook Rieslings bereiken hun volle aroma met een zeer evenwichtige zuurgraad op de diepe lössgronden.
De wijngaarden liggen in het wijngebied Wagram, in de wijnbouwgemeente Fels am Wagram. Wagram is een lössmuur die als een tweede natuurlijke oever over een afstand van 30 km de Donau begeleidt. In de prehistorie werden de onderste bodemlagen van Wagram ooit gebruikt door de oer-Donau. Het bronmateriaal en de oppervlaktevorm van het landschap op Wagram worden gevormd door de werking van water en wind.

Onze wijnen