Weingut Leth - Wagram

Weingut Leth is een echt familiebedrijf dat we terugvinden in Fels am Wagram, het vroegere Donauland. Met Franz en Erich Leth is het reeds de derde generatie die het roer in handen heeft. Opvolging is reeds verzekerd want zoon Franz Jr. staat klaar om in de voetsporen van zijn vader te treden. Het domein is een nog vrij jong bedrijf dat werd opgericht in de jaren ’60.
De diverse Wagramwijngaarden die Weingut Leth bewerkt zijn allen massieve vruchtbare lössbodems die naar het zuiden georiënteerd zijn. Wijnbouw en natuur zijn er één en gaan hand in hand. Het gebied is de thuishaven voor diverse fauna en flora. Deze diversiteit is één van de geheimen achter de successen van de wijnbouw in Wagram. Logisch ook dat Franz Leth de grootste zorg en respect draagt voor het behoud van wat de natuur de omgeving te bieden heeft.
De bodem bestaat uit tot 20 meter diepe lagen van leem, zand, kalk en löss die rijk zijn aan mineralen en die het water goed kunnen bijhouden. Geen nood dus aan irrigatie en de verrijken van de bodem met minerale meststoffen.  De zuidelijke of zuidoostelijke oriëntatie zorgt voor de ideale opvang van het aantal zonuren.