Weingut Leth - Wagram

Land: 
Oostenrijk

Weingut Leth is een echt familiebedrijf dat we terugvinden in Fels am Wagram, het vroegere Donauland. Met Franz en Erich Leth is het reeds de derde generatie die het roer in handen heeft. Opvolging is reeds verzekerd want zoon Franz Jr. staat klaar om in de voetsporen van zijn vader te treden. Het domein is een nog vrij jong bedrijf dat werd opgericht in de jaren ’60.
De diverse Wagramwijngaarden die Weingut Leth bewerkt zijn allen massieve vruchtbare lössbodems die naar het zuiden geörienteerd zijn. Wijnbouw en natuur zijn er één en gaan hand in hand. Het gebied is de thuishaven voor diverse fauna en flora. Deze diversiteit is één van de geheimen achter de successen van de wijnbouw in Wagram. Logisch ook dat Franz Leth de grootste zorg en respect draagt voor het behoud van wat de natuur de omgeving te bieden heeft.
Het klimaat is uiterst gunstig door de extreme verschillen tussen dag en nacht. Overdag krijgt de omgeving warme lucht toevoer die beïnvloed wordt door de pannomische luchttoevoer uit het oosten, terwijl de noorderwinden uit het Waldviertel ’s avonds voor een koude luchtstroom zorgen. Ideaal om de druiven naar een optimale rijpheid te brengen.
De bodem bestaat uit tot 20 meter diepe lagen van leem, zand, kalk en löss die rijk zijn aan mineralen en die het water goed kunnen bijhouden. Geen nood dus aan irrigatie en de verrijken van de bodem met minerale meststoffen.  De zuidelijke of zuidoostelijke oriëntatie zorgt voor de ideale opvang van het aantal zonneuren.
Weingut Leth maakt alle type van wijnen, van eenvoudige instapwijnen tot hun rijke ‘reserves’. De wijngaarden staan aangeplant met uiteraard Grüner Veltliner maar ook met Roter Veltliner, Riesling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Weissburgunder, Müller-Thurgau, Pinot Noir, Zweigelt, St. Laurent en Cabernet Sauvignon.

Onze wijnen

Weingut Leth Roter Veltliner Klassik 2018

100% Roter Veltliner. Bijzondere en zeldzame druivensoort, van de Veltliner familie. Mooie loepzuivere...
€9,90

Weingut Leth Blauer Zweigelt Tregrande Reserve 2017

De Zweigelt krijgt 18 maand houtlagering en wordt niet gefilterd. De wijn heeft een matig intense...
€13,30

Weingut Leth Riesling Schillingsberg 2017

Volle en rijke Riesling die gedurende 7 maanden rust op zijn droesem. De wijn wordt niet gefilterd. De...
€14,90

Weingut Leth Chardonnay Grande Reserve 2017

Stevige volle houtgelagerde Chardonnay met een goudgele kleur van de zuiverste karaat. In het begin...
€15,20

Weingut Leth Pinot Noir Prestige 2016

Ronduit schitterende Pinot Noir die gedurende 18 maanden rijpt in de allerbeste vaten die uit de...
€15,90

Weingut Leth - Simply Wow 2016

+- 200 verschillende druivenrassen. Geen houtrijping. Ongelooflijke smaken van alle mogelijke fruitaroma...
€20,30