Terranoble - Chili

Land: 
Chili

Terranoble is een nog steeds een relatief jong wijndomein. Het werd pas in 1993 opgericht door Jorge Elgueta in Valle del Maule. Een jaartje later verscheen reeds de eerste wijn op de markt. Een succesverhaal zou volgen. Vandaag leidt de Elgueta familie nog steeds de winery. Ze doen dit samen met hun wijnmakers Wolf von Appen en Patricio Solminihac.
Terranoble is in korte tijd uitgegroeid tot een modern wijnbedrijf met een 360 ha aan wijngaarden in MauleValley, Colchagua Valley en Cassablanca Valley. De La Higuera wijngaard ligt in de Valle del Clare (Maule Valley) en zijn beplant met Carmenère, Merlot en Sauvignon Blanc. De Algarrobo wijngaard vinden we in Cassablanca Valley. Hier staat Sauvignon Blanc, Chardonnay en Pinot Noir. In Colchagua bezit Terranoble 2 wijngaarden. Los Cactus is gelegen in de Coastal Drylands en staat beplant met Syrah, Cabernet Sauvignon, Carmenère, Petit Verdot, Malbec en Grenache. De Los Lingues wijngaard ligt op het samensmeltingspunt van de Coastal Range en de Andean Range. Hier groeit Cabernet Sauvignon, Carmenère, Syrah en Petit Verdot.
Het maken van aangename, elegante en moderne onmiddellijk drinkbare wijnen van hoge kwaliteit is het uitgangspunt van Terranoble. Hierbij wordt er getracht een hoge extractie aan aroma’s en fruit in het glas te krijgen waarbij de eigenheid van elke druif behouden en benadrukt wordt.

Onze wijnen

Terranoble Carmenère Reserva 2017

Wijn van 95% Carmenère en 5% Cabernet Sauvignon waarvan 80% zijn opvoeding krijgt in Franse en...
€11,20

Terranoble Cabernet Sauvignon Gran Reserva 2013

De exacte samenstelling van deze wijn is 90% Cabernet en 10% Carmenère. Hij gaat gedurende 12 maanden In...
€14,10