Champagne Tarlant - Champagne

De familie Tarlant is sinds 1687 actief in de wijnbouw in Champagne. Momenteel worden Jean-Mary Tarlant (°1951) en zijn echtgenote Micheline bijgestaan door hun zoon Benoît, die zich inzet om nog beter de terroir te doorgronden en om de verschillende assemblages nog te verbeteren, en door hun dochter Melanie. Het domein van de familie Tarlant, 13 hectare groot en gelegen in Oeuilly in de Marnevallei, bestaat uit verschillende percelen met een zeer verscheiden ondergrond; de drie typische druivensoorten van Champagne zijn er aangeplant: Pinot Noir (50%), Chardonnay (30%) en Pinot Meunier (20%). Om de wijngaard en zijn ecosysteem te beschermen gebruikt men methodes die het milieu en zijn ecosysteem respecteren (organische bemesting, gecontroleerde grasbegroeiing, beperkt rendement, bio-controle, het beschermen van de nuttige prooidieren en het toepassen van de techniek van de seksuele verwarring in de strijd tegen de schadelijke insecten); zo oogst men gezonde, kwalitatief zeer hoogstaande druiven als basis voor de champagnes. Om karaktervolle, authentieke champagnes te bekomen worden de cuvées afkomstig van de verschillende percelen apart gevinifieerd. Alle wijnen krijgen een rijping van 6 maanden in eiken vaten en een subtiele dosering.