Sybille Kuntz - Mosel

Land: 
Duitsland

Sybille Kuntz heeft haar familiewijnbedrijf, gelegen in Lieser, vanaf 1984 helemaal opnieuw opgebouwd. Zij besloot een volledig nieuw, innovatief en modern wijnbedrijf neer te zetten. In minder dan twintig jaar wist zij dit bedrijf uit te bouwen tot een van de beste wijnbedrijven van Duitsland.  Sybille werd geboren in een familie van wijnmakers, -handelaren, vatenmakers en kuipers, in het dorpje Lieser in het hart van de Moezelvallei. Zelf kiest ze aanvankelijk voor iets heel anders: een studie Business Administration in Wuppertal, ver weg van de familiewijngaarden. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Sinds 1995 kreeg zij de steun van haar echtgenoot, Markus Kuntz-Riedlin, bij het verder uitbouwen van hun bedrijf.
De basis voor het succes van de wijnen van Sybille Kuntz ligt in hun wijngaarden. Het wijndomein is niet meer dan vijf hectare in oppervlakte, maar de wijngaarden bevinden zich op enkele van de mooiste hellingen langs de Moezel.
Ze doet de chemische onkruidverdelgers de deur uit en laten bloemetjes en plantjes tussen de wijnstokken weelderig groeien. De wijnstokken worden daardoor gedwongen om dieper te groeien, en bereiken een grotere diversiteit aan voedingsstoffen. Tegelijkertijd blijft de sterk leisteenhoudende bodem gezond. Dit doet de veertig tot maar liefst zeventig jaar oude wijnstokken goed. . Wijnmaakster Sybille Kuntz, door sommigen wel eens de 'heks van de Moezel' genoemd vanwege haar eigenzinnige ideeën over wijnmaken, produceert bijzondere en karaktervolle wijnen. Uitzonderlijk is de keuze voor voornamelijk droge Rieslings, juist in een streek waar de Riesling bekend staat om zijn liebliche karakter, het bijzondere samenspel tussen zoet en zuur. Om zo'n droge Riesling te maken, moeten de druiven wel heel rijp en aromatisch worden geoogst, anders zou het zuur snel de overhand krijgen. Maar dat is bij Sybille Kuntz wel in goede handen. Eigenzinnig is ook haar keuze voor een gisting op traditionele oude houten vaten, in een streek waar het al jaren lang roestvrij staal is wat de klok slaat. Het maakt de wijnen tot echte juweeltjes, karaktervol, met een prachtige complexiteit.

 

Onze wijnen

Sybille Kuntz Riesling Qualitätswein Trocken 2015

De Riesling wijngaarden staan in hartje Mosel, in Lieser. De stokken zijn tussen de 40 en 70 jaar oud en...
€12,40