Het zijn de Cellers l’Arboc die instaan voor de vervaardiging van de Pont de Ferro Cava. We bevinden te midden de Penedes regio in het kloppend hart van de allerbeste Spaanse Cava’s. Cellers l’Arboc heeft een geschiedenis en reputatie betreffende het maken van deze bubbels volgens de methode traditionelle. Het is de derde grootste producent van de regio met zo’n 30.000 ha aan wijngaarden. Een deel van hun oogst wordt trouwens elk jaar verkocht aan Freixenet. De wijngaarden waar de Xa-rello, Macabeo en Parellada aangeplant staan die de blend uitmaken van de Pont de Ferro staan op de koele hoogten, van 300 tot 500 meter, nabij de Middellandse Zee, ten zuidoosten van Barcelona. Daar, in de buurt van Tarragona is er niet de extreme hitte van het binnenland, wat meer elegante en voornamelijk frisse druiven oplevert. De bodem is vooral kalkrijk. De bovenlaag is afgetopt met een zanderige leem.
De cava ondergaat een kelderrust van minimaal 10 maanden, maar vaak loopt dit op tot wel 15 maanden (afhankelijk van vraag en aanbod). Er wordt een dosage van 9 gr/l gegeven. Meestal wordt er immers op bestelling gedegorgeerd zodat er kraakverse Cava geleverd wordt.