Penley Estate - Coonawarra

Penley Estate werd geboren in 1988 onder leiding van Kim Tolley. Vandaag is Kim nog steeds de drijvende kracht op het in Coonawarra liggende domein. Coonawarra is gelegen in het zuidoosten van Zuid Australië en is vooral gekend omwille van zijn unieke ‘Terra Rossa’ terroir (een felrode bodem  van ofwel brokkelige kneedbare klei ofwel van een ondiepe korrelige leemlaag op kalksteen). Hoewel het voornamelijk een Cabernet Sauvignon district is gedijen de andere rode druivensoorten er ook zeer goed, niet in het minste de Shiraz.
Penley Estate is ondertussen uitgegroeid tot een modern wijnbedrijf dat 166 ha groot is, waarvan 111 ha wijngaarden zijn. Deze zijn aangeplant Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Shiraz, Merlot, Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay.

Wijnmaker Kim Tolley heeft de stiel met de paplepel binnen gekregen. Zijn over-over-over grootvader is immers de stichter van het bekende Penfolds. Bovendien is hij ook verwant met The Tolley Wine Company, dewelke al meer dan een eeuw bestaan.
Ervaring heeft Kim trouwens opgedaan op Penfolds waar hij in 1973 startte en er kon samenwerken met Max Schubert, de maker van de bewuste Penfolds Grange. In 1989 bracht hij zijn eerste wijn op de markt onder het label van Penley Estate.
Zijn visie is het maken van kwaliteitswijnen die in het bezit zijn van een uitstekende balans. Kim Tolley slaagt er steeds weer in een goede integratie van het hout, fruit en smaak te brengen in zijn wijnen. Zijn wijnen hebben ondertussen wereldwijde erkenning gekregen. Getuige daarvan de vele medailles en hoge scores op de internationale markt.

Zichtbaar: 
Tijdelijk uitverkocht

Onze wijnen

Geen wijn gevonden voor dit domein.